Stichting samenscholen bouwt verder!

Afgelopen weekend had ik een borrel met stichting samenscholen waarmee ik mijn avontuur in Nicaragua heb beleeft en met wie ik 300 kinderen daar een betere kans op een toekomst heb gegeven.
Ook voor komend jaar zijn ze weer op zoek naar enthousiaste mensen om de hun kennis en kunde te delen met de mensen daar!
Lijkt dit je wel iets of ben je nieuwsgierig kijk dan op
http://www.stichtingsamenscholen.org/nl/home/322-mee-naar-nicaragua.html

Als gevolg van afgelopen jaar heb ik een uitgebreid verslag opgesteld (188 blz.) Waarin ik toekomstige reizigers en goed doeners probeer voor te bereiden op het avontuur en cultuur verschil wat er komen gaat.

Ik ben tijdens dit onderzoek op zoek gegaan naar overeenkomsten en verschillen in natuur en cultuur van de mens. Door hier vooraf een duidelijk beeld van te krijgen is er tijdens de onderneming meer contact mogelijk en hierdoor is het voor iedereen leuker/leerzamer en gaat het verder dan slechts oppervlakkig contact.

Aspecten die ik onderzocht heb waren het gebruik van beeldtaal, examens(prestatiedrang) en spelletjes.
Wat hier op viel is dat de mensen een hele andere beleving van afbeeldingen hebben. Tegen mijn verwachting in is beeldtaal net als gesproken taal voor een deel aangeleerd. Om hier duidelijk mee te communiceren is dan ook een (beperkte) uitleg nodig!
Maar hierna is dit een zeer geschikt medium om, zeker voor mensen die niet perfect de lokale taal spreken, kennis over te brengen. Ook spreken foto's altijd tot de verbeelding en is niks zo exact als een bouwtekening waar alles op staat(als bewijs in discussies).

Hiernaast zijn spellen iets waar de drempel een stuk lager voor is, hier geld echter ook dat een goede uitleg vooraf noodzakelijk is! Zo waren de mensen in Nicaragua erg goed in het zelf verzinnen van regels (zelf een simpel spel als poolbiljart spelen ze met andere regels, eerst de 1 dan de 2 enz).

Erg interessant allemaal en reuze leuk om hier een weg doorheen te vinden en zeker spelletjes zijn uitstekende momenten om mensen wat anders en vaak oprechter te leren kennen. In het heetst van de strijd komen de waren aarden soms boven.

In de bijlage vind u de bestanden die ik gemaakt heb naar aanleiding van mijn onderzoek en ervaring, hopelijk kunt u hier in de toekomst uw voordeel er mee doen en uw onderneming niet alleen leuker maar ook doeltreffender maken!

Follow the author: asdessens
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: asdessens
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wow, 188 bladzijdes? Je ben

Wow, 188 bladzijdes? Je ben druk bezig geweest!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1