Techno- en housebenefietfeest Onaanraakbaren

Hoe kunnen we in Nederland blijven bijdragen als echte Wereldsupporter? Voorlichting geven op scholen, een conferentie organiseren met als thema de milleniumdoelen (zie race to cooperation) en misschien snel nog een keer terug gaan. Maar je kan het ook orgigineel doen -to do it your own way. Daarom ben ik met drie medewereldsupporters een groot benefietfeest in de WesterUnie voor 1200-1500 mensen aan het organiseren, met de thema’s techno, India en jong ondernemen. Een feest om geld in te zamelen voor een project voor de allerarmsten in India die gezien worden als ‘te vies om aan te raken’, maar ook een feest om eens goed het geitenwollensokken imago van het benefietfeest uit te trekken. We doen dit niet vanuit een grote organisatie of voor welgestelde vijftigers die iets leuks voor de zielige kinderen in Afrika willen doen, dit is een feest zoals de ‘jeugd van tegenwoordig’ dit viert. Er zijn teveel feestjes om te kiezen, we gaan niet voor het eerste beste, we kiezen voor de feestjes die iets met ons doen. Het feest dat wij organiseren overweldigd alle zintuigen met een ontdekkingsreis van kleur, geur en geluid, in een omgeving die zal doen denken aan de ongelooflijke belevenis die India is.

Aan dit project werken meerdere jonge talenten zonder dat zij hiervoor geld krijgen , DJ’s, studenten, jonge ondernemers, ontwerpers en andere creatieve geesten. De jeugd van tegenwoordig is niet lui, egoïstisch en ongeïnteresseerd, wij staan volop in de bloei van het leven en kunnen met onze vrijheden en talenten geweldig mooie en vernieuwende dingen tot stand brengen. Niet alleen voor onszelf of onze maatschappij, maar voor de iedereen, als burger van de wereld. En wat is een betere reden voor een feestje als dit?

Met een budget van 0 euro en geen enkele ervaring in het organiseren van evenementen was dit niet altijd makkelijk om te realiseren. Waar het uiteindelijk allemaal op neergekomen is, is met enthousiasme heel veel hulp vragen. Iedereen is ergens goed in, dus als we heel veel mensen verzamelen die ergens goed in zijn, moet er wel iets fantastisch uitkomen. Sleutelwoorden 'een goed doel' en 'wij als jongeren' zijn essentieel om sponsoren voor je te winnen en Dj's gratis hun kunsten te laten vertonen. Gelukkig vind iedereen het leuk om hun talenten te oefenen en te laten zien, dus hebben we veel rechterhanden in dit project.

Ook benieuwd naar het feest ‘de onaanraakbaren’, of wil jij je talent inzetten om iets moois te bouwen? Kijk op onze facebookpagina (de likes ontvangen wij met open armen!) httppublic://blog/464680_10150749936392066_713162065_9715469_365129156_o_0.jpgwww.facebook.com/#!/pages/De-Onaanraakbaren/159989974117637

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.