Afsluiting acties Zuid-Afrika basisschool de Springbeek

Hallo,

Op dinsdag 27 september stond ik om 8.45 klaar voor de eerste klas om te vertellen over mijn tijd in Zuid-Afrika.
Dit zou ik doen omdat ik voor ik ging ook op deze basisschool (waar ik vroeger zelf ook op zat) een aantal acties had georganiseerd (collecte en mobieltjes en cartridges inzamelen).
Ik zou die dag elke groep langsgaan en uiteindelijk alleen voor groep 5 t/m 8 een uitgebreide presentatie met powerpoint houden.

Uiteindelijk ben ik tot 11.20 bezig geweest met de presentaties en vragen beantwoorden. Groep 1 t/m 4 waren de kinderen enthousiast en luisterden ze geïnteresseerd naar wat ik te vertellen had. Ook werden overal echt goede vragen gesteld ondanks de jonge leeftijd. Ze waren ook erg verbaasd over hoe groot de verschillen zijn en dat die kinderen niet zo maar even naar de winkel kunnen lopen om een raceauto te kopen of iets noodzakelijks als brood.

In de groepen 5 t/m 8 hield ik een powerpoint. Hierin stond kort wat over elk project en wat we verder hadden gedaan. Ook deze kinderen vonden het erg boeiend en het greep ze erg aan. Na afloop heb ik ook nog een paar ouders gesproken. Mijn presentatie had blijkbaar veel indruk gemaakt en de kinderen hadden het helemaal geweldig gevonden. Een aantal van de kinderen uit groep 8 kwam zelfs naar me toe om te zeggen dat ze dit over een paar jaar ook wel wilden gaan doen!

Hoe leuk is het om kinderen van jongs af aan al zo enthousiast te zien over ontwikkelingswerk en de verschillen in de wereld terwijl ze dat zelf nog nauwelijks echt kunnen beseffen?!

Het allermooiste vond ik toch dat het veel indruk heeft gemaakt en dat mijn verhaal goed is binnen gekomen. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen doen en dat de basisschool me zo goed gesteund heeft.

Groetjes,

Renee

Contributions, Comments & Kudos

Gaaf om te horen dat de

Gaaf om te horen dat de presentaties zo goed gingen! Mijn eerste ervaring met Fair Trade en vrijwilligershulp was ook op de basisschool, dus deze presentaties helpen echt! Leuk verhaaltje!

Ja precies dat had ik ook!

Ja precies dat had ik ook!
Ook leuk dat wanneer je dan later terug komt de leraren en leerlingen je nog steeds kennen en je ook willen steunen!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Renee_Vercoulen17
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
7 2
Selected Categories