Zeg ja tegen afstuderen in het buitenland

Op het moment dat ik me ging oriënteren op een afstudeerstage werd mij met klem afgeraden om dit in het buitenland te doen, laat staan in een ontwikkelingsland. De redenen hiervoor liepen uiteen, maar kwamen uiteindelijk allemaal op het zelfde neer (slechte begeleiding, onzekerheid en geen HBO niveau garantie) Kortom afstuderen in het buitenland was een NO go.

Mijn eigenwijsheid en natuurlijke drang om me buiten de geplaveide paden te begeven hebben mij en uiteindelijk ook mijn afstudeer coördinator op andere gedachte kunnen brengen, met als resultaat een uitdagende afstudeeropdracht bij SASOL in Kenia. De voortgang en het resultaat hiervan hebben jullie kunnen volgen via mijn blog. (Zie eerdere posts of bezoek jiltvschayik.wordpress.com)

Kort samengevat, heb ik onderzoek gedaan naar boeren coöperaties in Kenia, de Green Gram marktketen en het ondernemingsplan geschreven voor de Kitui Farmers Coöperatie. Deze coöperatie heb ik uiteindelijk samen met SASOL en het Ministerie van Landbouw in Kenia opgericht.

De ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn tijd in Kenia zijn overweldigend en talrijk! 7km lopen om water te halen, één keer per dag eten, voetballen op blote voeten, het eten van geitenmaag op een begrafenis en het reizen bovenop bussen zijn zomaar een greep uit de schier oneindelijke lijst van ervaringen. Dit alles maakte elke dag een nieuw avontuur, met als speciaal ingrediënt de prachtige Afrikaanse glimlach.

Naast deze persoonlijke ervaringen heb ik ook mijn professionele doel, het afstuderen behaalt. Daags na thuiskomt stond mijn afstudeerzitting gepland en ben ik met een 8, de hoogste beoordeling van mijn jaargang afgestudeerd. (Opleiding: Small Business & Retail Management)

Dit laat zien dat afstuderen in het buitenland wel degelijk mogelijk is! Wat heet, naast het feit dat het goed op je CV staat is het ook een geweldige persoonlijke ervaring!

Contributions, Comments & Kudos

Hah, gaaf verhaal! Ja, je

Hah, gaaf verhaal! Ja, je moet vaak een beetje duwen om docenten te overtuigen dat je een goed idee hebt, maar met genoeg passie en inzet kun je overal heel veel ervaring opdoen. Plus, nu heb je ook nog eens een heleboel mensen kunnen helpen!

Leuk om te lezen Jilt! Ik ga

Leuk om te lezen Jilt! Ik ga volgend jaar ook naar het buitenland om onderzoek te doen voor mijn master thesis, ik krijg alleen nog maar meer zin met deze positieve verhalen!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jiltvschayik
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
29 2
Selected Categories
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd