Op zoek naar vrijwilligerswerk in Nederland

Na mijn werk in Peru ben ik zo enthousiast over vrijwilligerswerk, dat ik meteen op zoek ben gegaan naar dingen die ik in Nederland kan doen. En die heb ik gevonden!
Vandaag heb ik me opgegeven om te gaan collecteren voor KWF Kankerbestrijding. De collecteweek is van 2 t/m 7 september, en er zijn nog steeds vrijwilligers nodig, dus als je ook wil helpen, zou ik zeggen: geef je op! Dat kan heel makkelijk via de site van KWF Kankerbestrijding.

Naast de collecte, die maar eens per jaar plaatsvindt, wil ik graag meer doen. Van een vriendin had ik al eerder gehoord over een organisatie die vrijwilligers zoekt om fysiek gehandicapten te helpen: De Zonnebloem. Nu heb ik me opgegeven om als maatje te gaan werken. Als maatje word je gekoppeld aan één persoon bij wie je regelmatig op bezoek gaat voor gezelschap of om iets leuks te doen. Verder kun je bij De Zonnebloem als vrijwilliger helpen om dagjes uit voor groepen gehandicapten te organiseren. Wie weet ga ik dat ook wel doen. En er worden zelfs vakanties voor de gehandicapten georganiseerd, waar ook vrijwilligers voor gezocht worden. Vooral verpleegkundigen, fysiotherapeuten en artsen worden gevraagd. Maar je kunt ook mee als algemeen vrijwilliger, zonder dat daar een speciale opleiding voor nodig is.

Nieuwsgierig en lijkt het je ook leuk om vrijwilliger te worden bij De Zonnebloem? Kijk op www.zonnebloem.nl.

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
496