Enthousiasme dankzij mijn enthousiasme

Precies een maand ben ik terug uit Malawi. Het normale (((saaie))) schoolleventje is weer begonnen en ik ben alweer richting m'n examens aan het gaan.
Elke dag denk ik vol heimwee terug aan mijn reis maar ik ben zo dankbaar dat ik dit mee heb mogen maken.
Dagelijks vertel ik mensen hoe prachtig het was. Familie die langs kwam om foto's te bekijken, vriendinnen die de verhalen wilden horen en leraren die enthousiast vroegen hoe het was geweest.
Er zijn, buiten de infodag, ook al verschillende mensen die me gevraagd hebben hoe ik dat nu precies aangepakt had, met welke organisatie ik ben weggeweest en wat ik allemaal gedaan heb, omdat ze (mede dankzij mij!) ook soortgelijk vrijwilligerswerk willen gaan doen. Ook mijn neef, die eigenlijk vorig jaar al naar Ethiopië had willen gaan maar niet mocht, kan komend jaar misschien wel gaan. Het voelt zó fijn om anderen te kunnen stimuleren.
Volgende week heb ik een gesprekje met mijn decaan over presentaties die ik op school wil gaan geven. Als leraren geïnteresseerd zijn, kunnen ze me een uurtje lenen in hun les en kan ik mijn medeleerlingen enthousiast maken met mijn verhalen.
Verder heb ik al een tweede infodag waarbij ik ga helpen in september gepland staan. (Dat wordt een echt vrijwilligersweekend, want de dag erna ga ik als ehbo-vrijwilliger mee met een dagje uit naar Toverland voor een groep zowel mentaal- als fysiek gehandicapten.)
Al met al, ook bij mij is de spreekwoordelijke sneeuwbal flink aan het rollen! Want natuurlijk vertellen ook mijn ouders en vrienden weer aan hun vrienden en kennissen wat ik meegemaakt heb en zo gaat het steeds verder.
Ik ben nog altijd heel close met veel mensen uit mijn Malawi-groep en hoop dat ook zo te houden, ik heb dankzij deze reis iets meer zekerheid over mijn studiekeuze, ik heb de mooiste herinneringen ooit die ze me nooit meer af kunnen pakken en heel stiekem overweeg ik om komend jaar weer een soortgelijke reis te maken. Oh jongens, het is zo mooi.

Heel veel liefs!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of onbegrensde-dromen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories