Vrijwilligerswerk in Nederland: Fairtrade gemeente

Sinds juni ben ik alweer terug van mijn vrijwilligerswerk in Mexico. Het gaat mij voorlopig niet lukken om naar een ander land te gaan om vrijwilligerswerk te doen. Daarom kan ik nog wel vrijwilligerswerk in mijn eigen gemeente doen! Naast mijn bijbaan doe ik verschillende vrijwilligers projecten waar ik heel veel plezier aan heb.

Een van deze projecten is Fairtrade gemeente, een landelijke campagne gestart door de Stichting Max Havelaar, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en het ICCO. Met deze campagne willen ze eerlijke handel onder de aandacht brengen in gemeenten. Als wij als Nederlanders veel fairtrade producten kopen, zoals chocolade, koffie, kaarsen, enz. profiteren de producenten in ontwikkelingslanden hiervan. Zij verdienen een eerlijke prijs voor hun productie en worden gestimuleerd om het op een milieuvriendelijke manier te produceren. Verder, streeft fairtrade ook naar het verbeteren van arbeidsomstandigheden en het verminderen van kinderarbeid.

Ik ben pas sinds juni actief bij dit project in mijn gemeente, maar we zijn al aardig op weg. Het is leuk om op deze manier toch goed bezig te zijn voor ontwikkelingslanden en eerlijke en duurzame handel onder de aandacht te brengen. Ik hoop dat we binnenkort de titel Fairtrade gemeente ontvangen en daarna fairtrade blijven promoten in mijn gemeente! Is jouw gemeente al fairtrade? Kijk op httppublic://blog/ftg_logo_v3_0.jpgfairtradegemeenten.nl/ om per gemeente te zien of ze er al mee bezig zijn! :)

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of elinemonsma
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
3
Selected Categories