Intervieuw met Rose Nakitto

Toen wij met z'n allen in Masaka bakcpackers waren heb ik mijn interview afgelegd. Samen met Gerda zijn we tegelijk een interview gaan doen. Ik met Rose Nakitto. Haar achternaam moest ze zelf opschrijven want ik verstond der niet veel van.

Rose is 20 jaar oud en woont in Uganda. Toen ik haar vroeg wat ze op een normale dag doet zij ze dit: wakker worden, douchen, bed opmaken, schoonmaak werkzaamheden, koken en daarna even vrije tijd hebben en tv kijken. Daarna kan ze zelf pas eten en gaat ze naar bed. Rose werkt in bij de Backpackers.

In haar vrije tijd kijkt ze tv, speelt ze spelletjes zoals rumi cub en kaarten. Ze chat met vrienden die wonen in Masaka. Haar vrienden zijn van ongeveer allemaal dezelfde leeftijd.

Ze is niet getrouwd, heet geen kinderen. Rond haar 30e wilt ze wel graag kinderen.

In de toekomst wilt ze een goede baan hebben zei ze. Ik vroeg wat ze dan ziet als een goede baan. Ze zei: een hotel, achter de receptie.

Ze is naar school geweest, de Masaka school van haar vierde tot vijftiende jaar.

Haar lievelings eten zijn rijst en kip.

Ik vroeg haar hoe ze ons ziet, daar was ik wel benieuwd naar. Ze was kort en duidelijk. Goed en aardig zei ze.

Ze vind de bergen en het mooie weer het leukste aan Uganda. Ik vind de bergen ook heel mooi. Vaak probeerde ik foto´s te maken maar mijn camera was niet zo goed.. Gelukkig heb ik het nog wel in mijn hoofd zitten.

Ze vind het niet leuk dat het geen ontwikkeld land is en dat ze niet snel kleding kan kopen.

Haar lieveling serie is: Second chance, er zitten goede acteurs in en ze houd van drama series.

Haar geloof is: christelijk.
Favoriete artiest: Rihanna, vooral het liedje diamonds vind ze leuk
Ze wilt grag een vriendje maar heeft die nu niet.
Lievelingsdier: Kat, die had ze vroeger veel rond het huis lopen.

Ze wilt graag naar Nederland komen om alles te zien.

Na alles aan haar gevraagd te hebben over haar leven en wat zij vind, vroeg ik haar of ze nog vragen aan mij had.

Ze vroeg hoe ik Nederland vind en of ik een vriendje had en of hij lief is. Ik heb haar verteld dat Nederland een goed land is. Alles gaat wel heel erg volgens tijd en dat mijn vriendje super is!

Het was een super aardige vrouw en ik vond het heel leuk om dit interview te doen. Ze was open en zo leer je hoe een leeftijdsgenoot het heeft in Uganda. Heel anders dan dat wij hebben maar dat wist ik natuurlijk al wel. Toch gek hoe geluk wij hebben in Nederland.. Ik heb wel ingezien dat zij daar blij zijn met kleine dingen en we hier in Nederland soms wel een beetje verwend zijn. Het interview heb ik afgelegd op 10 juni 2013 om 20.00 uur

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of manel
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
8
Selected Categories