Mijn plannen voor de komende tijd

Natuurlijk kan ik niet elke maand terug naar Ghana - of een ander land - om daar iets bij te dragen aan hun ontwikkeling. Bovendien kan ik vanuit Nederland misschien wel meer doen. Aan praktische zaken tenminste.
Het liefste zou ik zo vaak mogelijk teruggaan naar ons project en daar de kinderen zoveel mogelijk liefde geven, maar misschien hebben ze wel meer aan wat ik hier doe.

Ik kan me nog herinneren dat we vroeger in groep 1 en 2 een speciaal schrift hadden; het Nijntjeschrift. Hierin leerde je hoe je een pen of potlood moest vasthouden en hoe je bepaalde vormen daarmee maakt.
In het weeshuis waar we zaten, waren drie kinderen die nog niet konden schrijven, zij sliepen eigenlijk de hele dag in de klas. We hebben ze wat geprobeerd te laten schrijven en tekenen, maar we wisten zelf niet zo goed waar we moesten beginnen.
Dus had ik bedacht om drie 'Nijntjeschriften' op te sturen. We hebben af en toe nog wel eens contact met één van de leraren en toevallig degene van deze drie kinderen. We kunnen hem dus benaderen en vragen dat hij erop toeziet dat deze schriften - door hun - worden gebruikt. Uiteraard zullen we bij alles de vertaling erbij zetten, zodat ze begrijpen wat ze moeten doen.

Verder maak ik binnenkort een afspraak met de organisatie waarmee ik naar Ghana ben gegaan. Ik kan dan een datum vastzetten wanneer ik een presentatie kan geven op één van hun info avonden.

Dit jaar ga ik naar mijn examenjaar, 5 havo. In je examenjaar maak je een profielwerkstuk. Hierin ben je helemaal vrij een vak en onderwerp te kiezen. Met mijn partner hebben we al besloten dat we het over ontwikkelingssamenwerking gaan doen. Wij volgen namelijk het vak maatschappijwetenschappen, waarin het voor 1/3 gaat over ontwikkelingssamenwerking. In dit onderdeel van het vak zijn we allebei vrij goed en ook enorm geïnteresseerd. Er is veel over te vertellen en via contacten in Ghana kunnen we er misschien nog een bijzondere draai aan geven. We zijn er nog niet aan begonnen, maar zodra we ermee van start gaan, zal ik opnieuw schrijven!

Als laatste moeten wij in ons pre-examenjaar een maatschappelijke stage doen. Met mijn mentor heb ik overlegd en mijn maatschappelijke stage mocht ik volgen in Ghana. Het doel van de stage is dat je wat meer inzicht krijgt in de praktijk van het leven en het werken. Normaal gesproken doe je een maatschappelijke stage bij een winkel, een jongerencentrum, een theater, enz. Maar wij hadden het voorrecht om onze stage is Afrika te mogen volgen. Hierdoor zal en moet ik in contact blijven staan met ons project in Ghana.

Voor de rest heb ik nog niet echt concrete plannen over wat ik ga doen, maar zodra de school weer begint en je meer in contact staat met mensen, komen er vanzelf weer nieuwe plannen!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Willemijn-Dungen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories