Alweer een week in Nederland

Gisteravond kwam ik ergens op internet een hele oude advertentie tegen waarin mensen werden gevraagd om hun reisverhalen te delen. De site was al verlopen, maar het bracht me toch op een idee. Vanochtend heb ik een aantal forums en tijdschriften benaderd die over Afrika, reizen, ontwikkelings- en vrijwilligerswerk gaan om te vragen of zij misschien ruimte hebben op hun site voor een klein berichtje over mijn reis naar Ghana. Ik wil veel mensen bereiken met het doen van vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden zodat zij misschien hetzelfde gaan doen als wij hebben gedaan: mensen hoop geven op een betere toekomst. Nu is het wachten op een reactie!

We smsen trouwens nog met de leraren van de school die bij het weeshuis zit, ze bedanken ons nog steeds in elk smsje voor wat we gedaan hebben. We willen binnenkort de kinderen ook een cadeautje opsturen, maar we weten niet zo goed wat en hoe. Het weeshuis heeft namelijk niet echt een adres dus er kan ook niets opgestuurd worden. De leraren kunnen het waarschijnlijk wel bij hun thuis ontvangen, dus dat lijkt de beste optie te zijn. Ook zijn we erg benieuwd of de elektriciteit het al doet, maar dat zullen we waarschijnlijk wel meteen te horen krijgen van de leraren.

De kinderen in het weeshuis hebben nu al twee weken vakantie, dat betekent dat ze nog maar een weekje met z'n vijven zijn tot de andere 25 terugkomen. De laatste keer dat we er waren was het zo stil! Ze waren wel heel erg creatief bezig geweest aan de nieuwe tafel. Van een blik waar cacao inzat hebben ze namelijk een muziekinstrument gemaakt! En daar bleef het niet bij, ze hebben een eigen liedje bedacht die ze heel erg mooi spelen. Het muziekinstrument bestaat uit een blik waaraan een stok is vastgemaakt die weer met een touwtje naar de andere kant van het blik gaat. Het blik dient nu dus eigenlijk als klankkast en het touwtje als snaar. Door je vingers op een andere plaats op de snaar te zetten krijgen ze andere tonen. Het was heel raar om te zien dat zij van wat voor ons afval is iets nieuws maken.

Verder bedenken we de laatste week allemaal dingen die de volgende vrijwilligers, die hopelijk in september komen, mee kunnen nemen. Alleen het probleem is dat er wel veel spullen zijn in het weeshuis, maar dat het allemaal opgeslagen is in een soort magazijn. Wij wilden ook al nieuwe potloden, schriften en pennen kopen, maar het bleek er allemaal te zijn. Hetzelfde geldt voor speelgoed: we hadden allemaal speelgoed mee en daar waren ze heel erg blij mee, maar na twee dagen was het verdwenen in het magazijn... We zijn er toen ook achtergekomen dat alle kinderen niets hebben wat echt van hunzelf is. Hierdoor zijn we ook op het idee gekomen om iedereen apart wat te sturen wat alleen voor diegene is, zoals een knuffeltje of een foto.

Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor het geld dat jullie in het weeshuis hebben gestopt zodat ze eindelijk elektriciteit krijgen, waar ze heel erg blij mee zijn!!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of emmeken.vandendungen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories