EU interrail reis begint vorm te krijgen

Hoihoi!

Een tijdje terug gaf ik op worldsupporter aan dat ik een week gratis reizen met de trein door de gehele EU heb gewonnen! Nu de zomervakantie langzaam dichterbij komt begint er in mijn hoofd ook al een plan te vormen voor de epische reis die mij te wachten staat. Ik ben van plan om samen met mijn huisgenoot (die ook gewonnen heeft!) centraal Europa en de balkan te touren. Na veel ideeen om maximaal te kunnen genieten van de 7x24 uur gratis reizen zijn we tot een geweldig plan gekomen.

De reis start in Tsjechie. Of op eigen kosten of met een snelle trein rijden we in 1x naar Praag om daar te genieten van lekker bier, een prachtig kasteel en machtig mooie architectuur. Daarna trekken wij op eigen kosten naar Wenen. Een treinticket Praag-Wenen is erg goedkoop plus de reistijd is kort dus het is zonde om daar een dag van de gratis  reistijd aan te verspillen. In Wenen gaan wij wederom genieten van de architectuur en de geschiedenis waar wij beiden heel geinteresseerd in zijn. Ook een bezoekje aan de Opera moet er toch echt in zitten want dat is een bucketlist dingetje :). Vanaf Wenen is het niet lang voor je in Boedapest bent. Ook weer op eigen kosten gaan we in 1,5 uur naar de stad aan de Donau. Omdat we beiden politicoloog in opleiding zijn is een bezoekje aan het mooiste parlementsgebouw van Europa toch wel een must. Ook ligt in de rivier tegenover het parlementsgebouw een monitor-type schip uit de eerste wereldoorlog. Voor mij ook verplicht tijdens het bezoek aan de stad. Deze reis gaat duidelijk al veel geschiedenis omvatten.

Vanaf Boedapest komt de eerste inzet van onze gratis 24 uur reizen. In 13 uur gaan wij van Boedapest naar Boekarest in Roemenie. Boekarest is een stad waar we niet veel van weten maar in iedergeval komt hier een kleine excursie naar Transilvanie om het kasteel van Vlad Dracula te bezoeken. Ook hier even het statige parlementsgebouw dat gebouwd is door de dictator Ceauşescu is een bezoekje waard. Vanaf Boekarest zijn we diep in de Balkan en worden ook treinen ouder en trager. In acht uur reizen wij van Boekarest naar de hoofdstad van Bulgarije, Sofia. Ook hier gaan we weer maximaal genieten van de architectuur die door veel buitenlandse invloeden erg gevarieerd is. Ook schijnt er een prachtig natuurpark te zijn om van te genieten en is is de keuken ook een aanrader. Sofia is tevens het zuidelijkste punt van de reis, want vanaf hier gaan we naar Belgrade in Servie. Zoals alle andere hoofdsteden die we bezoeken is de geschiedenis hier echt voelbaar en ook nog redelijk recent. De tombe van Tito, het prachtige oude centrum en het militair museum zijn zeker dingen die wij gaan bezoeken.

Het laatste deel van de reis staat meer in teken van de zon. Vanaf Belgrado gaan wij met de trein richting het zonnige kroatie. We stoppen in Zagreb om de laatste hoofdstad van de reis af te strepen. Schattige straatjes met kleurrijke huisjes zijn hier genoeg. Ook uiteraard lekker eten, mooie kerken en een botanische tuin staan op de planning. Na zagreb staan nog 2 plaatsen in de rij. eerst reizen we vanaf Zagreb naar Italie. In Trieste stoppen we om van de adriatische zee te genieten. De trein tijden tussen kroatie en italie zijn echter verschrikkelijk en op de een of andere manier duren deze treinreizen erg lang in vergelijking tot de afstand. Vanaf Trieste reizen we nog een plaats door naar Venetie. De grachten en bruggen, de Basiliek van San Marco en de bibliotheek moeten echt bekeken worden. Een plaats waar ik me nog steeds van afvraag waarom ik er nog niet ben geweest. In het zonnetje op het terras komt onze reis helaas wel ten einde. Vanaf hier vliegen we terug of als er nog een 24 uur over is zetten we die in om via Frankrijk in 1x door te kachelen richting huis. Wat heb ik ongelofelijk veel zin in deze reis! Wat er van terecht gaat komen weet ik niet, wat ik wel weet is dat ik ondanks het gratis vervoer flink zal moeten gaan sparen. Om zo Europa te mogen ontdekken is ronduit geweldig en een unieke kans voor alle jongeren in de Europese Unie. Zodra de plannen concreten worden zal ik dat natuurlijk delen maarrrr zelf willen we niet de meest strakke planning gaan hebben. We gaan het helemaal over ons heen laten komen en in korte tijd zoveel verschillende culturen zien en proeven. Ik kan echt niet wachten!

 

De geplande reis:

Image

Bron: https://travelmap.net/

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Luc Berger
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
9
Selected Categories
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.