Nu ik weer terug ben

Hoi allemaal,

Ik ben alweer anderhalve week terug in ons kikkerlandje. Sinds ik terug ben heb ik mijn verhalen over mijn ervaring in Zuid-Afrika aan iedereen verteld die het wilde horen: vrienden, familie en soms zelfs verre kennissen.

Ik moet zeggen dat het wel even duurt voordat ik me weer aan kan passen aan het gewone leven in Nederland. Ik dacht dat het makkelijk zou gaan, maar ik merk nu ik thuis ben, dat de ervaring toch meer indruk op me heeft gemaakt dan verwacht. Het speelt misschien ook wel mee dat ik eigenlijk nog helemaal niet weg wilde uit Kaapstad. Ik wilde zoveel meer doen! Dus nu ga ik kijken wat ik thuis verder kan doen!

Allereerst weet ik dat ik erg direct kan gaan helpen. Ik had namelijk een geweldige gastmoeder in Zuid-Afrika, die erg veel deed voor anderen. Ze maakt bijvoorbeeld voor kinderen uit de farm bij haar in de buurt ieder jaar een kerstpakketje. Daarin stopt ze wat speelgoed, maar ook praktische spullen als tandenborstels en schoolspullen. Toen ik bij haar verbleef, bedacht ik me dat ik nog erg veel spullen overhad van de middelbare school, zoals schriftjes en potloden. Mijn vriendinnen zijn dit jaar allemaal geslaagd en gaan volgend jaar studeren (dus alleen met laptops werken) dus van hen ben ik ook schoolspullen aan het inzamelen en die stuur ik binnenkort op naar mijn gastmoeder. Het geeft me een fijn gevoel dat ik zeker weet dat het bij haar goed terecht komt, dus ik zal vast en zeker meer spulletjes voor haar inzamelen!

Daarnaast heb ik bij de organisatie waarmee ik heb gereisd, Travel Active, aangegeven dat ik op voorlichtingsdagen graag een handje wil helpen en mensen over mijn ervaring wil vertellen. Ik krijg er toch geen genoeg van om erover te praten, haha :)

Ook wil ik binnenkort even langsgaan bij mijn oude middelbare school om voor te stellen om aan eindexamenklassen wat te vertellen over vrijwilligerswerk en mijn ervaring. Ik merk dat na het eindexamen het een mooi moment is om zoiets te doen, omdat je dan lang vakantie hebt en je een bijzondere overbrugging hebt tussen de twee schooltijden. Veel leerlingen willen wel iets doen, maar weten er maar weinig van. Dus op deze manier kan ik daar een verandering in brengen.

Ten slotte had ik voor mijn reis ontzettend veel geneesmiddelen voor op reis meegenomen (diarreeremmers e.d.), maar ik ben een van de gelukkigen geweest die nergens last van heeft gehad! De geneesmiddelen zijn nog tot minimaal half 2015 goed, maar ik heb ze niet meer nodig aangezien ik binnenkort geen verre reis meer zal maken (behalve als ik de loterij win natuurlijk). En ik heb nog een money belt, die erg handig is, maar ik niet meer nodig heb. Deze spullen zal ik dus binnenkort doneren aan de reiskringloopwinkel. Jammer genoeg zit er geen in de buurt, dus dat moet nog tot half oktober wachten, want dan ga ik naar de Muses terugkomdag in Amsterdam.

Verder zal ik kijken wat er op mijn pad komt! Ik heb in Zuid-Afrika wel gemerkt hoe geweldig het is om iets voor een ander te doen, dus ik zal dit blijven doen.

Groetjes Suzanne

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.