Het Verhalenboekje en Andere Acties

Nu ik terug ben uit Peru, kan ik niet meer op de plaats zelf werken als vrijwilliger. Maar ik heb wel iets bedacht om me in te bliven zetten terwijl ik in Nederland ben!
Ik heb namelijk met de kinderen van het project Killa een boekje gemaakt met verhaaltjes die door hen zelf geschreven zijn. Oorspronkelijk zou ik bij een project met 60 kinderen werken, maar door wat complicaties ben ik uiteindelijk gewisseld van project en ben ik gaan werken met 6 kinderen. Daardoor is het een iets minder uitgebreid boekje geworden dan ik had gehoopt, maar ik ben erg blij dat de kinderen het een leuk idee vonden en hun best hebben gedaan op het schrijven van een aantal verhaaltjes! De stagiaire en twee andere vrijwilligsters die na mij kwamen werken hebben ook een bijdrage geleverd.

Het is de bedoeling om het boekje te gaan verkopen en op deze manier geld in te zamelen. Op dit moment ben ik bezig met het samenstellen van het boekje: alles inscannen, foto's erbij plaatsen en informatie schrijven over het project en het vrijwilligerswerk. Zo sla ik twee vliegen in één klap: ik zamel geld in voor het project en verspreid tegelijkertijd informatie over het vrijwilligerswerk, zodat mensen die het boekje kopen ook geïnspireerd worden om vrijwilligerswerk te gaan doen. Je hoort er dus nog van!

Ik heb mijn idee ook aan de coördinatoren van Mijn Bestemming Peru voorgelegd, en zij stelden voor dat ik mee kan naar beurzen om het boekje te verkopen. Dat staat dus op de planning voor de langere termijn.

Verder wil ik zoveel mogelijk mensen over de mogelijkheid van vrijwilligerswerk vertellen, en het ze van harte aanraden omdat het heel dankbaar werk is, een onvergetelijke ervaring waarmee je ook nog eens heel goed bezig bent voor de wereld om je heen. Het lijkt me bijvoorbeeld leuk om op de universiteit een presentatie te geven en op scholen te gaan vertellen.

Dat zijn mijn plannen voor de komende tijd, en wie weet verzin ik later nog andere dingen!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of LanaDonse
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories