Bezienswaardigheden in Shanghai

Toen Shanghai nog maar een dorpje was heette het Huating. Pas vanaf de Song dynastie kreeg het de naam Shanghai. Shanghai begon als een klein vissersdorpje die zich pas later tijdens de Qing dynastie ontwikkelde tot een van de belangrijkste havenstad. In 1553 werd in Shanghai een stadsmuur gebouwd, dit wordt nu over het algemeen gezien als het begin van Shanghai.

Wat te doen in Shanghai?

Shanghai kent veel mooie bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Als men aan Shanghai denkt, denkt men vaak gelijk aan The Bund ook wel bekend als ‘外滩 wài tān’. Deze is al eeuwenlang het symbool en trots van Shanghai. The Bund is een kilometerslange boulevard langs de Huangpu rivier met uitzicht van 52 gebouwen die verschillen van bouwstijlen. De beste manier om The Bund te bewonderen is om overdag een wandeling te maken langs The Bund en in de avond een cruise te maken door de Huangpu rivier wanneer de gebouwen verlicht zijn. Tijdens de cruise zie je de historische architectuur op The Bund, maar ook de moderne wolkenkrabbers tegenover de rivier. Zo krijg je een onderscheidend contrast te zien tussen het moderne leven en het verleden.

Om een stukje ouderdom van de stad te kunnen bewonderen is de Yu Yuan Tuin onmogelijk om te missen. In de Yu Yuan kan men onder andere de klassieke Chinese architectuur, prachtige sculpturen en houtsnijwerken bekijken. Één van de kenmerken van de tuin is ‘jiu qu bridge’ wat ‘de brug met negen bochten’ betekent. Jiu betekent namelijk negen, wat staat voor langdurigheid of eeuwigheid. Vanaf deze brug kan men dus meerdere keren draaien, zodat men kan genieten van het bekijken van verschillende scenes.

Om van het mooie uitzicht van de stad te genieten is het zeker te moeite waard om een van de wolkenkrabbers te bezoeken. Vanuit de Shanghai Tower, de twee na hoogste toren ter wereld, kan je het uitzicht bewonderen op 561 meter hoogte. Ook vanuit de Oriental Pearl TV Tower is dit mogelijk. Deze heeft zelfs drie uitzichtpunten met een glazenvloer. Zo kunnen bezoekers in 360 graden genieten van het uitzicht.

Het uitzicht van de stad van bovenaf is natuurlijk ook niet te missen. Om deze te bewonderen is het de moeite waard om de Shanghai Tower te bezoeken. Deze toren is met 632 meter de twee na hoogste toren ter wereld. Vanuit de publieke verdieping van de Shanghai Tower heb je op 561 meter hoogte, uitzicht over de Huangpu rivier, de historische Bund district en een prachtig stadsbeeld over Shanghai. Een ticket voor zo’n ervaring kost ongeveer 20 euro. Zeker de moeite waard.

Ook vanuit de Oriental Pearl TV Tower kan men genieten van het uitzicht. De Oriental Pearl TV Tower is al sinds 1994 het opvallende herkenningspunt van Shanghai met een hoogte van 468 meter. De toren heeft drie uitzichtpunten en ook een glazen vloer. Zo kunnen bezoekers in 360 graden genieten van het uitzicht. Op de begane grond bevindt zich de Shanghai History Museum. Je kunt hier meer dan 100 wassen beelden bekijken en prachtige verkleinde architecturen.

Als je van shoppen houdt, dan zit je in Shanghai niet verkeerd. In de Nanjing Road die maar liefst 6 kilometer lang is, zitten er zowel traditionele winkels als luxe winkels en heerlijke eetplekjes. Het is één van de drukste winkelstraten ter wereld met maar liefst 1,7 miljoen bezoekers per dag. In deze drukke, sfeervolle winkelstraat valt er genoeg te doen. Helaas zijn hier ook veel oplichters actief waarvoor je wel goed moet oppassen.

 

Bronnenlijst

https://nl.wikipedia.org/wiki/Shanghai

https://www.chinahighlights.com/shanghai/attraction/the-bund.htm

https://www.chinahighlights.com/shanghai/attraction/yuyuan-garden.htm

https://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/china/shanghai/foto/557944/uitzicht-vanaf-de-shanghai-tower

https://www.chinahighlights.com/shanghai/attraction/shanghai-tower.htm

https://www.chinahighlights.com/shanghai/attraction/oriental-pearl-tv-tower.htm

https://www.cityspotters.com/nl/china/sjanghai/bezienswaardigheden/nanjing-road-shoppen

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of mandy2612
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Shanghai
Statistics
8
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.