Mijn ervaring in Cambodia - Phnom Penh - Koh Rung

De reis naar Cambodia

Hoe ik in Cambodia terecht kwam is eigenlijk wel een grappig verhaal ik had mijn resource niet goed gedaan en had een ticket gekocht naar Vietnam. 
Maar ik had een visa on arrivel nodig en deze had ik niet daarvoor had ik een formulier in moeten vullen via het internet. De optie was een vliegtuig nemen richting Vietnam en teruggestuurd worden naar huis of via een andere plaats mijn weg richting Vietnam nemen. Daar stond ik dus met mijn tas op de loopband even snel te beslissen wat te doen. 
Ik ben 1 dag in Jakarta gebleven en en heb een ander ticket geboekt naar Bangkok Thailand en via daar mijn weg per bus richting Cambodja voortgezet. Ook hier had ik een visum nodig ook dit was veel gedoe, enorm duur en ipv een taxi kreeg ik een scooter die mij naar Phnom Penh bracht. Doordat ik laat aankwam ging er geen boot meer en moest ik er op een andere manier toch zien te komen. 

Mijn ervaring In Koh Rung 

Doordat er geen boot vertrok heb ik mijn weg vervolgt op een andere manier mijn Padi (duikbrevet) uitbreiden door middel van een nachtduik.
We vertrokken savonds ik dacht met nog meer toeristen echter toen ik mij op de boot melde was ik de enige vrouw een priveboot met 2 mannen die voor mij kookte, de zeilen hijste en de instructeur met de kapitein. Afain ik voelde mij als vrouw toch niet zo heel erg veilig bij deze plotselinge verandering. 
In de avond begon de nacht duik. Ik werd aangevallen door enorm veel kleine visjes en er lag een hangmat onderwater en een kooi. Toen de instructeur even rustig onder water de kooi begon open te maken voelde ik mij toch niet zo prettig en wat je nooit moet doen is dan heel snel omhoog het water uit gaan (dat kan je je leven kosten) dus de instrecteur schrok van mij toen ik dat deed en pakte mij beet om rustig te houden. Gelukkig liep dit goed af, na een persoonlijk gesprekje de nacht rustig geslapen boven op het dek van de boot met het uitzicht naar het helal prachtig. De volgende morgen door gevaren naar het eiland. Eerst nog een duik gedaan ik vond het water hier wel een stuk minder mooi het is trouble en ik verveelde mij zelfs na 40 minuten. Smiddags nog een fotografieduik gedaan en ik ben gefilmd tijdens mijn duik leuk om te zien. 
Hu maar wat kwam daar ineens aan. Een Vietnamees in een mandje dobberend op de zee de boot was kapot gegaan en alle vissersbootjes maar liefst 20 waren losgebroken en dreven nu ergens op de zee. Ja dat gebeurt wel eens alsof het niets was, de man lachte van oor tot oor toen we hem uit het water haalde. 

Door naar Koh Rung prachtig ken je die fotos van helder blauwe zee met prachtig groen en witte stranden. Dat is Koh Rung ten top !
Het is een minder toeristisch eiland en daardoor voel je je echt op een onbewoond eiland. Ik moet eerlijk zeggen dit was in 2012 het is inmiddels een aantal jaren later dus hoe het er nu is ik heb werkelijk geen idee. Kan mij niet voorstellen dat dit mooie eiland niet meer bezocht wordt ondertussen. Als je de bungalow waar je kunt verblijven verlaat kom je via de jungle op het andere stuk strand. Er is super wit zand en er zaten veel krabben.

Je kunt hier heerlijke pasta  eten, zwemmen. En savonds zwemmen in de zee is een aanrader er is plankton geweldig bij elke beweging in het water lichten ze op prachtig om te zien. Coco's was mijn favoriete tentje hier om iets te drinken, hier zitten ook veel mensen van de duikvereniging. 

Wat een hele bijzondere ervaring is is dat ik iemand tegen kwam waar ik in Taman Nagera in malesie mee had rondgereist. Super leuk om haar hier weer te zien. We hebben leuke dagen gehad. Smiddsags met een gids door de jungle een rondleiding gehad en savonds bij Paradise Bungalows een sollicitatie gesprek gehad of ik hier wilde werken. 
Jeetje dat wilde ik wel graag ik had verteld over de projecten in Indonesie en hij zag het wel zitten als ik voor hem kwam werken. Uitendelijk toch besloten terug te gaan naar huis en niet hier weer terug te keren.

Ga zeker naar Koh Rung als je op zoek bent naar rust, houdt van zonne, zwemmen, heerlijk eten. En dol bent op mooie natuur ! 

 

 

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Check the related topics:
Countries and regions
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
998