We zijn er!

En toen waren we eindelijk in.....(tromgeroffel) MALAWIIIIIII !!!
Alle drama die aan dit moment was voorafgegaan waren we spontaan vergeten.
We vlogen makkelijk door de paspoort controle heen, en kregen al gauw te horen dat onze bagage er niet was, zoals we eigenlijk al hadden verwacht. De teleurstelling viel dus mee, en toen gingen we maar allemaal onze euro's wisselen in het lokale geld, de kwacha. Vijftig euro is een-en-twintig-duizend-zeshonderd-vijf kwacha.

Voordat we zouden vertrekken op de vijf uur durende busreis, moesten we nog allemaal naar het toilet. Helemaal op zijn Afrikaans lag een van de toiletdeuren eruit en stond die tegen de muur aan. Van Chanel hoorde ik dat die deur er volgens Malawi bloggers van vorig jaar er toen ook al uit lag.

Onderweg naar de bus leerden we onze lokale begeleider, Joy, kennen. We hadden al veel verhalen in het vliegtuig over Joy gehoord. In mijn hoofd was het een blonde, blanke vrouw. Echter bleek het een zwarte, grote man te zijn, met een bijna kaalgeschoren hoofd. Toen Tim het aan hem vertelde moest hij gelukkig erg lachen.
We hadden een leuk eigen busje met onze privé-chauffeur Charles. De busreis kon beginnen! Allereerst mochten we allemaal een softdrink kiezen (ik koos cola) en kregen we een groot wit bolletje waar je pindakaas op kon doen. We reden en reden en reden en lachten een hadden plezier.
We zagen veel van Malawi, en ik moet zeggen, het is een prachtig land. We hebben echt dat standaard beeld van Afrika gezien, maar dan in het echt. Houten huizen, rieten daken, koe- en ezelwagens om ons heen. Halverwege de reis stopten we om beltegoed te kopen en te plassen bij een benzinestation. Echter was er geen water meer om het toilet te kunnen gebruiken. Dit betekende dat we in het dorpje naar het toilet zouden moeten. Plassen in zo een latrine is echter veel moeilijker dan het lijkt, en is bovendien niet echt pleasant. Het stinkt er namelijk echt heel erg. Maar ja, ook dat hadden we overleefd. Onderweg stopten we een paar keer om groente te kopen, en een keer wanneer we stopten werd onze auto echt omsingeld door mensen met groente in manden die ze aan ons toonden. Het was een beetje een eng gevoel. Verder was het wel heel gezellig de hele weg in de auto, en natuurlijk zou het er niet aan mogen ontbreken dat we vijf keer een geit bijna zouden aanrijden.
Na 5 uur kwamen we dan eindelijk aan op ons kampeerterrein. Onze eerste nacht in Malawi! Finally!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of saraii
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories