Online Engelse lesgeven - Tips voor het vinden van een online lesgeefbaan

Online lesgeven is in 2020 dé manier van lesgeven geworden. Over de hele wereld zitten mensen thuis, waardoor de vraag naar online leraren Engels sterk gegroeid is. Maar waar moet je beginnen als je een online lesgeefbaan wil vinden? Hieronder enkele tips. 

Volg een TEFL cursus 

Met een TEFL certificaat kun je je lesgeefvaardigheden aantonen aan werkgevers en leerlingen wereldwijd. Kies voor een uitgebreidere TEFL cursus, zoals de level 5, om een streepje voor te hebben op andere docenten. De meeste TEFL cursussen zijn zelf ook volledig online te volgen!

Op de JoHo TEFL pagina vind je meer informatie over de TEFL cursus.

Vind jouw specialisatie

Er is veel vraag naar Engelse docenten, maar ook veel aanbod. Om op te vallen kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een bepaalde doelgroep, zoals lesgeven aan (jonge) kinderen of lesgeven in zakelijk Engels aan volwassenen. Ook bieden veel TEFL cursussen een specialisatie 'online lesgeven' aan waarmee je klaargestoomd wordt voor deze specifieke manier van lesgeven. 

Doe ervaring op

Als je eerder hebt lesgegeven is dat natuurlijk een pré als je op zoek bent naar een online lesgeefbaan. De skills die je nodig hebt als leraar kun je echter ook op een andere manier opdoen. Denk aan werken met kinderen, vrijwilligerswerk of een cursus. Bedenk bij het opstellen van je CV welke ervaring jij hebt opgedaan en gebruik dit om te laten zien dat je bijvoorbeeld kunt communiceren, dat je flexibel bent of dat je kunt plannen. 

Online platform vs freelancen

Er zijn talloze online ‘teaching platforms’ die leraren en leerlingen samenbrengen. Het voordeel van werken voor zo’n platform is dat je niet alles zelf hoeft te regelen. Platforms hebben vaak al een groep van studenten, verschillende betaalmogelijkheden en soms zelfs lesprogramma’s waar je gebruik van kan maken. Dit is fijn als je net begint met online lesgeven.

Je kunt er echter ook voor kiezen om freelancer te worden. Hiervoor moet je jezelf goed in de markt kunnen zetten en je eigen studenten weten aan te trekken. Het is meer werk, zeker in het begin, maar geeft je uiteindelijk wel de vrijheid om je eigen prijzen vast te stellen en te werken wanneer jij wil. 

Zie voor een overzicht van verschillende teaching platforms ook deze blog van I-to-I.

Ga aan de slag!

Je hebt een TEFL certificaat, een goed CV en weet waar je les wil gaan geven? Dan ben je klaar om aan de slag te gaan. 

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: LauraD
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
TEFL (teaching English as a Foreign Language) - 2020
More contributions of WorldSupporter author: LauraD
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1