Welke vragen kun je jezelf stellen bij het voorbereiden van een emigratie?

Activiteit: wat ben je van plan te gaan doen?

Wat zijn je plannen voor je emigratie naar het buitenland? Heb je plannen om lokaal te gaan ondernemen? Of heb je een online business die je vanuit het buitenland gaat voortzetten? Misschien heb je flink gespaard en hoef je niet meer in je levensonderhoud te overzien, maar wil je wel nog lokaal vrijwilligerswerk doen? Of wie weet ga je voor de liefde naar het buitenland?

Omgeving: wat voor plek zoek je?

Wil je in een bruisende miljoenenstad wonen of zoek je juist een plek ver van de bewoonde wereld? Of zoek je juist een provinciestad of backpackershub voor je te openen guesthouse!

Welke taal wil je dat er hoofdzakelijk wordt gesproken op jouw bestemming?

Maakt het uit welke taal er wordt gesproken? Zoek je alleen landen waar Engels de voertaal is, dan vallen al grote delen van de wereld af. Of wellicht ben je juist op zoek naar een locatie waar je je Frans of Spaans verder gaat ontwikkelen.

Voor welke periode wil je gaan?

Heb je plannen om voor onbepaalde tijd te vertrekken? Of wil je het even uitproberen en verwacht je er 1 a 2 jaar te zijn? Er zijn ook mensen die hun tijd spreiden over twee locaties, bijvoorbeeld door 8 maanden in het buitenland en 4 maanden in Nederland te verblijven.

Hoe belangrijk is het voor jou om...

Een paar keer per jaar op bezoek te kunnen bij familie en vrienden, en andersom (dat zal bij een emigratie naar Spanje bijvoorbeeld anders zijn dan naar Nieuw-Zeeland). Om een stap te zetten in je (internationale) carrière. Of bijvoorbeeld op een andere manier te gaan leven en een andere cultuur te leren kennen.

Wat voor levensstandaard zoek je?

Zoek je avontuur en kan het je niet basic genoeg zijn? Of verwacht je elekticiteit, stromend water en een veilige omgeving? Als je gaat werken, wat voor soort werkcultuur zoek je? En als je gaat ondernemen, wat voor verwachtingen heb je bij de mogelijkheden om een bedrijf te runnen lokaal.

Wat verwacht je qua regelgeving?

Ontvang je een pensioen of uitkering, dan kan het handig zijn uit te zoeken met welke landen gunstige verdragen zijn gesloten. Wil je een bedrijf opzetten of lokaal een huis kopen, dan is het ook handig uit te zoeken welke landen hier mogelijkheden voor bieden. Daarnaast is het verstandig uit te zoeken of de landen waar je naartoe wilt gaan, de mogelijkheid hebben om langdurig te verblijven (check de visumopties!)

 

Welke vragen ben jij tegengekomen bij je emigratieplannen? Laat het weten in de comments!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.