Hoe zit het met reizen en werken op Curaçao in 2020?

Als populaire zonbestemming trekt Curaçao jaarlijks vele Nederlanders die komen werken, stage lopen of vakantievieren. Dit jaar is de situatie met de reisbeperkingen vanwege het coronavirus net even anders. In deze blog een update van situatie en regels.

  • Per 1 juli 2020 is het weer mogelijk om te reizen vanuit Nederland naar Curaçao. Het reisadvies is aangepast van code oranje (alleen noodzakelijk reizen) naar code geel (let op, veiligheidsrisico's). 
  • Wil je weer naar Curaçao reizen, dan dien je voorafgaand aan je reis een “Public Health Passenger Locator Card” en een immigratiekaart in te vullen op www.gobiernu.cw. Ook dien je bij aankomst een negatief testresultaat voor het coronavirus in te dienen van uiterlijk 72 uur voor je aankomst. Verdere vereisten zijn dat je 14 dagen voorafgaand aan je reis niet in een gebied bent geweest met een hoog risico op coronabestemming en ben je verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Voor Nederlanders is er geen verplichte quarantaine. 
  • Houd er rekening mee dat de coronaregels op Curaçao anders kunnen zijn dan in Nederland, zo wordt er bijvoorbeeld 2 meter afstand aangehouden in plaats van 1,5 meter. 
  • Door de versoepeling van de reisbeperkingen is het ook weer mogelijk om te werken of stage te lopen op Curaçao! Bij verschillende stagebureaus, zoals WereldStage, is het al weer mogelijk om je stage te regelen. 

Meer lezen:

Update 3 juli 2020

 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Update juni 2021

Het reisadvies is afgelopen maand aangepast naar geel, wat betekent dat je ook voor een niet-noodzakelijke reis naar Curacao mag reizen. Wel gelden er nog enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen, houd hiervoor de website nederlandwereldwijd.nl in de gaten. Op naar de zon!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect
WorldSupporter Resources

Reisplannen en het coronavirus - Updates per land

Het coronavirus heeft in korte tijd plannen om te reizen en werken in het buitenland overhoop gehaald. Veel reizigers zijn teruggekeerd naar huis en wie op het punt stond te vertrekken was waarschijnlijk genoodzaakt om de plannen uit te stellen. Nu er vanuit Nederland weer meer mogelijk is komt daarbij ook de vraag hoe het nu zit met de situatie en regelgeving wereldwijd. In dit magazine vind je updates van een aantal populaire bestemmingen.

Let op: Er zijn nog steeds veel veranderingen gaande. Houd dus ook de nieuwsberichten in de gaten!

Blog of LauraD
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
18 1 1
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.