Het grootste bos van Zeeland: Op reis in Nederland

Oh nee! Alle vakantieplannen in het water door Corona? Gelukkig zijn er genoeg plekjes in Nederland waar je heel dicht bij dat vakantiegevoel kunt komen. Zoals het grootste bos van Zeeland! Waan je in Noord-Spanje al wandelend onder hoge dennenbomen in dit heuvelachtige duinlandschap met zandverstuivingen.

Kom je van ver? Bezoek dan eerst Burgh Haamstede voor een ijsje, koffie of allebei en loop langs het prachtige kasteel dat helaas niet open is voor bezoekers.

Vanuit Burgh Haamstede of Westenschouwen wandel je zo de natuur in. Begin twintigste eeuw was hier bijna geen boom te bekennen. Maar dat maakt dit bos niet minder saai. Het afwisselend landschap leent zich perfect voor een wandel- of fietstocht waar je maar weinig mensen tegen zult komen.

De uitzichttoren is vanwege Corona (mei 2020) voorlopig gesloten, maar ook zonder toren zijn er genoeg mooie uitzichtpunten.

Bij de ingang van boswachterij Westenschouwen is een kleine speeltuin, de kans op een ontmoeting met een kudde wilde Shetland pony's of Schotse Hooglanders is groot en in de nazomer groeien er volop bramen. Als je de route eindigt op het strand is het een ideale vakantiedag met kinderen.

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of HugoB
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Burgh Haamstede op reis in Nederland grootste bos van Nederland
Statistics
12
Connect
WorldSupporter Resources

Pan van Persijn: Op reis in Nederland

Oh nee! Alle vakantieplannen in het water door Corona? Gelukkig zijn er genoeg plekjes in Nederland waar je heel dicht bij dat vakantiegevoel kunt komen. Zoals de Pan van Persijn, ook wel bekend als het Panbos tussen Wassenaar en Katwijk.

In de Pan van Persijn kun je heerlijk wandelen door een heuvelachtig duin bos. Het landgoed is heel ruim opgezet dus afstand bewaren gaat zeker lukken!

Corona uitje Panbos