FloJa Malawi steunt lokale gemeenschap in tijden van corona

Officieel is er in Malawi slechts een aantal coronagevallen bekend. Sinds 23 maart 2020 zijn alle scholen officieel gesloten in het land. Om deze reden heeft ook FloJa besloten haar kleuterschool te sluiten. FloJa biedt onderwijs, gezondheidszorg en voeding aan kwetsbare kinderen in Ngara, een dorp in het noorden van Malawi.

FloJa probeert de lokale gemeenschap zoveel mogelijk te steunen in deze moeilijke tijd. Zo is FloJa bezig met het verspreiden van informatie in het dorp, hebben ze zeep dispensers geplaatst op de plaatst waar dagelijks door 250 gezinnen water wordt gehaald en gaan ze speelgoed uitlenen aan kinderen. 

De communicatiemiddelen in Malawi zijn over het algemeen beperkt en veel mensen hebben daarom geen beeld van wat er momenteel in de wereld gebeurd. Om deze reden heeft FloJa plannen om langs dorpen te gaan om informatie te verspreiden over het coronavirus en de gevolgen.

Ondanks het coronavirus blijft FloJa doen wat zij kan om onderwijs en gezondheidszorg te bieden aan kinderen en volwassenen in Malawi. Op de website kun je het laatste nieuws volgen over de projecten. 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jasmijn
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
4
Connect
External Link
WorldSupporter Resources
Selected Categories