Steun Merazonia: adopteer een dier, doneer, of stuur materialen op

Het uitzetten en vrijlaten van wilde dieren gaat door, maar opvang- en rehabilitatiecentra zoals Merazonia hebben het zwaar door de wereldwijde coronacrisis. Dierencentra staan voor de uitdaging hoe zij de komende tijd kunnen overleven.

Merazonia is een opvang- en rehabilitatiecentrum voor Amazonedieren in de jungle van Ecuador. De meeste dieren die in het centrum worden opgevangen zijn slachtoffers van de illegale handel. Merazonia streeft er altijd naar om de dieren terug te zetten in de vrije natuur. Wanneer dit niet mogelijk is, krijgen ze een zo natuurlijk mogelijk leven in het centrum. Het goede werk dat Merazonia doet, is niet onopgemerkt gebleven; zo zijn zij al drie jaar op rij verkozen tot beste opvangcentrum van Zuid-Amerika door het blad GHP.

Het centrum ontvangt geen overheidshulp, en er worden voor het welzijn van de dieren geen toeristen toegelaten. Merazonia is voor het verzorgen van de dieren en het opzetten van rehabilitatieprojecten volledig afhankelijk van donaties en vrijwilligersbijdrages. Met de bijdrage voor het vrijwilligerswerk worden de basiskosten (voedsel voor dieren en medische zorg) gedekt.

Door de wereldwijde coronacrisis komen er momenteel geen vrijwilligers naar Merazonia. Hierdoor is het lastig voor Merazonia om de dagelijkse verzorging van de ruim honderd dieren (van brulapen en luiaarts tot rolstaartbeertjes en papegaaien) voort te zetten. Jij kunt, vanuit huis, Merazonia op verschillende manieren helpen:

  • Adopteer een dier: je kunt via de website kiezen welk dier je wilt adopteren met een bedrag naar keuze. Op deze manier draag je bij aan de verzorging van dieren in Merazonia. Daarnaast ontvang je regelmatig foto’s en updates over het welzijn van jouw geadopteerde dier, de ontwikkeling en interactie met andere dieren.
  • Word deel van de GIVE US 5!-community: met een maandelijkse donatie van 5 dollar per maand steun je Merazonia bij het opzetten van nieuwe projecten en het verzorgen en vrijlaten van dieren.
  • Stuur materialen op: Merazonia kan (medisch) gereedschap en medicijnen goed gebruiken. Wil je op deze manier bijdragen? Neem dan eerst even contact op met het centrum via: merazonia@mail.com
  • Doneer: je kunt een (eenmalige) donatie geven aan Merazonia via geef.nl. Donaties aan Merazonia worden voor 100% aan dierenwelzijn besteed.

Zie deze pagina voor meer informatie over hoe jij kunt helpen.

 

Verder lezen

  • In The Guardian is een interessant artikel gepubliceerd over de uitdagingen waar dierenopvang- en rehabilitatiecentra wereldwijd mee te maken krijgen door de uitbraak van het coronavirus. Lousia, de dierenarts van Merazonia, beschrijft onder andere wat de directe gevolgen zijn voor het centrum. Je kunt het volledige artikel hier lezen.
Follow the author: Jasmijn
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland, stagelopen of onderzoek doen? Check welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn via de JoHo Insurances Foundation, of bereid je vertrek naar het buitenland voor

Study or work abroad: check your insurance options

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]