'Kokkerellen met de lokale bevolking'

Vreemd voedsel is zeker het eerste wat iedere reiziger zal opvallen wanneer hij of zij op reis gaat. Durf jij van de straat te eten of ga je toch liever naar een duurder westers restaurant in de buurt? Ik was helemaal in de ban geraakt van het lokale voedsel in Vietnam. Wanneer je geïnteresseerd bent in een nieuwe cultuur is het echt aan te raden een kookcursus te volgen in jou land van bestemming. Voedsel en koken zijn namelijk een groot onderdeel van de cultuur. Waarom een kook cursus?

 

Als je een kookcursus bij een kleinschalig restaurantje volgt steun je lokale initiatieven . Dit is naar mijn mening erg nodig in 3e en 2e wereld landen. Zo leren mensen zelf hun inkomenten te verschaffen en hoeven ze niet geestdodend werkt te doen in bijvoorbeeld een fabriek.

Ook wanneer je terugkomt van je reis heb je er een voordeel aan. Zo kun je nog lekker nagenieten van het heerlijke eten. Als ik Vietnamees kook zink ik helemaal terug in de ervaringen van mijn reis. Hier kan ik erg van genieten, het helpt je het ‘reis’ gevoel langer vast te houden. Persoonlijk was ik ook erg gecharmeerd van de eetstokjes in Vietnam. Voordat ik vertok had ik grootse moeite om er mee te eten. Na veel gepriegel en geknoei heb ik het uiteindelijk toch onder de knie gekregen. Terug in Nederland wilde ik dit niet verleren, daarom ook stokjes uit Vietnam mee genomen. Nog steeds eet ik aardig wat rijst maaltijden met stokjes.

Ik ben van plan binnen kort voor vriendinnen een flinke Vietnamese maaltijd klaar te maken. Dan moet er natuurlijk gegeten worden met de stokjes. Aangezien bijna niemand de eet techniek beheerst hier in Zutphen wordt dat vast nog een hele beleving haha.

 

Heb jij nog een idee of een tip om het reis gevoel vast te houden?

‘Let me know!’

 

Zutphen, Anna Maria Visscher

Image
Follow the author: Anna Visscher
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Anna Visscher
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Tip: muziek!

Leuk idee om een Vietnamees etentje te organiseren! Zelf ben ik in Peru geweest, en binnenkort ga ik voor mijn familie gerechten van daar koken.

Net als het eten uit het land waar je geweest bent, kun je de muziek terughalen! Stel een cd'tje samen met muziek van daar, en laat de klanken je herinneringen weer oproepen...

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1