Olifantenproject Sri Lanka

Hoewel je in het nieuws regelmatig hoort over een gewelddaadige strijd tussen mensen, worden conflicten tussen bepaalde diersoorten en mensen minder vaak benoemd. Een voorbeeld hiervan is de strijd die heerst tussen de bevolking van Sri Lanka en de olifanten. In dat land worden jaarlijks zo'n 230 olifanten gedood, en sterven ook nog ongeveer 70 mensen aan onderlinge conflicten. Aangezien de Aziatische olifant al met uitsterven wordt bedreigd, is het van essentieel belang dat er wat gedaan wordt aan dit conflict in Sri Lanka.

Vrijwillig Wereldwijd werkt eraan om de schade die uit deze strijd voorkomt te herstellen, en verdere escalatie te voorkomen. Dit gebeurt door informatie over olifanten te verzamelen, hekwerken en tehuizen te herstellen en ontwikkelingsprogramma's samen te stellen om gemeenschappen en de samenleving van mens en dier te verbeteren.

Ben jij geinteresseerd in dit onderwerp, en wil je graag helpen om dit conflict op te lossen en zo de olifanten en mensen van Sri Lanka een betere leefomgeving te bieden? Lees meer over het project van Vrijwilliger Wereldwijd, neem contact op met de organisatie en meld je aan.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Supporter of Vrijwillig Wereldwijd
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories
Categories