Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Duitsland?

Toeristenvisum

Er is geen toeristenvisum nodig voor Duitsland. Je kunt er onbeperkt verblijven als je een geldige ziektekostenverzekering hebt en genoeg financiële middelen hebt om jezelf te onderhouden.

Werkvisum

Je hebt als Nederlander geen werkvisum nodig voor Duitsland.  Als je een baan hebt in Duitsland of je na je baan in Duitsland blijft mag je dezelfde behandeling verwachten als burgers van dat land op het gebied van werk arbeidsomstandigheden en alle andere sociale en fiscale voordelen.

Als je langer dan drie maanden in Duitsland wilt blijven wonen, heb je wel een verblijfsvergunning nodig. Deze krijg je automatisch als je met je paspoort naar de Einwohnermeldeamt van de gemeente gaat waar je wilt wonen om je in te schrijven in de gemeente.

Vrijwilligersvisum

Je hebt geen vrijwilligersvisum nodig om vrijwilligerswerk te doen in Duitsland. Je kunt er onbeperkt verblijven als je een geldige ziektekostenverzekering hebt en genoeg financiële middelen hebt om jezelf te onderhouden. Als je langer dan drie maanden in Duitsland wilt blijven wonen, heb je wel een verblijfsvergunning nodig. 

Actuele informatie

De meest actuele informatie check je op: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?uri=LEGISSUM:l33152

Contributions

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Travel Supporter
Content
Image
Statistics
1
Selected Categories
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Main Category
Travel & Move
Country / Region
Language
Nederlands