Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Gambia?

Toeristenvisum

Als toerist heb je geen visum nodig als je minder dan 90 dagen in Gambia wil verblijven. Mocht je langer willen blijven dan is het mogelijk om tijdens deze 90 dagen in Gambia zelf een ander visum aan te vragen bij het immigratiebureau in Banjul (temporary residence permit). Hoe lang je daarna kunt blijven is niet helemaal duidelijk. Een ticket voor de terugreis is verplicht en dit wordt meestal gecontroleerd door de vliegmaatschappij. Let er wel op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst.

Werkvisum

De procedure om te kunnen werken in Gambia is helaas onduidelijk. Waarschijnlijk geldt het volgende:

  • Om te werken in Gambia heb je een verblijfsvergunning (categorie C, voor buitenlandse werknemers) en een Alien ID nodig. Deze kan je aanvragen in Gambia zelf. Met je Nederlandse paspoort kan je Gambia binnengaan zonder visum en daar blijven gedurende 90 dagen. In die tijd kan je de verblijfsvergunningsaanvraag starten bij de immigratiedienst in Banjul.
  • De Alien ID kun je verkrijgen door je nationale ID te tonen. Je hebt de Alien ID nodig om je te kunnen identificeren. Beide documenten zijn een jaar geldig en kunnen daarna verlengd worden.
  • Het verkrijgen van een verblijfsvergunning C is een moeilijk proces. Het makkelijkste is om een contract te hebben voor reeds bepaalde tijd. Als je deze verblijfsvergunning hebt, is het niet toegestaan van werknemer te wisselen.

Vrijwilligersvisum

Net zoals toeristen hebben vrijwilligers die korter dan 90 dagen naar Gambia gaan, geen visum nodig. Als je langer wilt blijven dan 90 dagen kan je bij het immigratiebureau in Banjul een visum aanvragen. Je hebt hiervoor wellicht een officiële brief nodig van de instantie waar je gaat werken en een bewijs van terugvlucht. Neem contact op met de ambassade voor vragen omtrent de duur van geldigheid van dit visum en verlengingsmogelijkheden ervan. 

Actuele informatie

De meest actuele informatie check je op: http://gambiaembassy.eu/

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Travel Supporter
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
3
Selected Categories