Roadtrip: zo bereid jij je voor!

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat weer veel Nederlanders erop uit trekken om te genieten van hun welverdiende vakantie. De een gaat een week lang aan het zwembad liggen, de ander gaat op citytrip en sommigen gaan met de familie kamperen. Ieder zo zijn eigen ding, maar mijn favoriete soort vakantie is misschien toch wel een roadtrip maken. Auto volladen, een aantal bestemmingen bepalen en gaan. Je ziet wel waar je terecht komt en laat gedurende je trip zoveel mogelijk over je heen komen. Toch is het wel handig een aantal voorbereidingen te treffen zodat je mogelijk onaangename verassinngen voorkomt. 

(1) Bepaal je begin -en eindpunt

Als je vanaf je eigen huis vertrekt is het logisch waar je begint en waar je gaat eindigen. Je reidt simpelweg een rondje langs verschillende plaatsen. Wat veel mensen ook doen is een auto huren en deze van plaats A naar plaats B vervoeren en vervolgens met het vliegtuig naar huis gaan. Dit lijkt duurder, maar aan de andere kant bespaar je ook wat benzine. Mocht je een auto huren, dan is het handig van te voren foto's te maken van hoe deze auto eruit ziet. Je zal niet de eerste persoon zijn waarbij de verhuurders proberen je wat geld lichter te maken door te beweren dat jij schade hebt gemaakt. Met deze foto's heb je bewijs dat jij niet de dader was. 

(2) Check je afstanden

Het kan natuurlijk zo zijn dat je zo spontaan mogelijk je reis wil indelen. Toch is het handig te weten waar je de volgende dag naar toe gaat en hoe ver dat deze plaats ligt. Zo kun je ook inschatten hoe lang je ongeveer in de auto gaat zitten en of je daar die dag ook wel zin in hebt. Plan je reistijd ruim, want je kan altijd in de file terechtkomen of verdwalen. 

(3) Wat zijn de regels?

Ieder land heeft zo zijn eigen regels en wetten en dat geldt ook in het verkeer. Natuurlijk zijn er regels en borden (vooral in Europa) die bekend zijn, maar het kan nooit kwaad je van te voren een beetje in te lezen wat allemaal wel of niet mag. Zo voorkom je dat je per ongeluk een fout maakt die je duur kan komen te staan. Mocht dit gebeuren, zorg dat je goed verzekerd bent. Zowel jijzelf, je mogelijke medepassagiers als je auto.

(4) Laat je verassen

Wat ik persoonlijk het leukste vind aan een roadtrip is dat ieder moment anders kan uitpakken dan je van te voren bedenkt. Een aantal zaken voorbereiden is goed, maar laat je vooral ook verassen. Zie je iets leuks aan de rand van de weg of rijd je plotseling onbedoeld door een schattig dorpje? Neem en kijkje en laat je verassen. De onverwachte momenten zijn vaakst het leukts. Ga af op je gevoel en wees altijd voorzichtig, maar een roadtrip is ook gewoon een heel spannend avontuur wat je over je heen moet laten komen.

(5) Turn on that music

Het aller, aller, allerbelangrijkste wat nodig is om uren door te komen in de auto is uiteraard muziek. Althans, dat vind ik. Een of meerdere playlists maken van te voren is super fijn. Zo hoef je niet alleen naar de buitenlandse radio te luisteren. Sterker nog, zodra de muziek aan gaat is voor mij pas écht de reis begonnen. Check voor inspiratie de website van 3opReis. Hier haal ik altijd de ideal reismuziek vandaan.

 

Heb je zelf nog tips voor de ideale roadtrip? Laat het mij weten in de comments en ik zal ze ongetwijfeld meenemen in mijn volgende reis!

Image
Follow the author: Stan
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

External Link
More contributions of WorldSupporter author: Stan
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]