How to...Iran.

In een vorige blog schreef ik over mijn eerste indrukken van Iran, en de redenen waarom het een goed idee is om dit land te bezoeken.

Mocht je beslissen om inderdaad naar dit toch geisoleerde land te gaan, zijn hier een paar praktische tips om dit zo soepel te laten verlopen:

Geld: de eerste tip is meteen een van de belangrijkste. In Iran worden buitenlandse passen niet geaccepteerd, en creditcards zijn helemaal niet bekend. Dit betekent dus dat je je als toerist alleen met contact geld kunt redden. Neem dus genoeg euro's (of dollars) mee om je reis te bekostigen! Geld wisselen kan op het vliegveld en bij wisselkantoren in grotere steden.

Visum: Tegenwoordig is het mogelijk om een Visum on Arrival (VOA) te krijgen in Iran. Dit visum regel je in de aankomsthal; je vult wat formulieren in, geeft je paspoort even af en betaalt voor je visum. Als je liever van tevoren je visum regelt kan dit ook. Dit kan via de ambassade, of je geeft het uit handen via een online visumbureau.

Weer: Iran is een woestijnland, en dat betekent hitte. Binnen is vrijwel overal airconditioning, maar in de zomer lopen de temperaturen makkelijk op tot 40 graden. Het beste is om buiten het zomerseizoen te reizen, bij voorkeur in de lente of de herfst. Zeker omdat je je als vrouw vrijwel volledig moet bedekken, is het vermijden van het heetste seizoen geen overbodige luxe. Reis je toch in de warmere periode? Zorg dan voor dunne, luchtige kleding en een pet!

Alcohol: Hoewel in de "underground scene" van Iran ongetwijfeld gedronken wordt, is alcohol officieel verboden. Je vindt dus nergens in Iran een verkoelend biertje, maar je zult niks tekort komen door alle vruchtensappen en milkshakes die in overvloed te vinden zijn!

Internet: De meeste (betere) hotels hebben wifi, die meestal prima werkt (al dan niet vooral in de lobby). Wil je tijdens je vakantie verzekerd zijn van goed internet? Koop dan een lokale simkaart van Irancell. Deze zijn zeer voordelig te verkrijgen in een kiosk op het internationale vliegveld of in de grotere steden en geven je uitstekend internet door het hele land heen. Deze simkaartjes zijn 30 dagen geldig.

Contributions

Blog of IrisdeJager
Content
Image
Statistics
8
Selected Categories
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Main Category
Support & Inspire
Country / Region
Language
Nederlands