Welk visum regelen voor een reis of vrijwilligerswerk naar Nepal?

Toeristenvisum

Het is verplicht een visum te hebben wanneer je Nepal wil bezoeken. Je kan een visum aanvragen bij Nepalees Consulaat in Amsterdam, hiervoor vul je eerst online een formulier in dat je vervolgens per post op stuurt volgens de aanwijzingen op het formulier of je neemt het mee naar het Consulaat in Amsterdam samen met je paspoort, een recente pasfoto en contant geld (pinnen kan niet).

Ook is het mogelijk een visum aan de grens aan te vragen (in Kathmandu op de luchthaven of bij een grensovergang vanuit een aangrenzend land). Voor een aanvraag aan de grens moet je van tevoren online een formulier invullen en daarna binnen 15 dagen de visum aanvraag aan de grens doen samen met aanvullende benodigde documenten: paspoort, plus een paspoort kopie, en een kopie van je laatst afgegeven Nepalese visum. Als je van tevoren niet online een formulier hebt ingevuld dan kan je dit alsnog doen op de luchthaven in Kathmandu, houd er echter rekening mee dat het internet soms niet werkt en de luchthaven overbelast is waardoor wacht-en verwerkingstijden erg lang kunnen zijn.

Let op: in alle gevallen is het verplicht dat je paspoort nog 6 maanden geldig is bij vertrekuit Nepal. Hier wordt streng op gecontroleerd.

Vrijwilligersvisum

Je kunt in Nepal vrijwilligerswerk doen op je gewone single entry toeristenvisum. Het is wel aan te raden deze voor vertrek aan te vragen om lange rijen bij het binnengaan van Nepal te vermijden. Als je langer dan 5 maanden (het maximum aantal maanden binnen een kalenderjaar) vrijwilligerswerk wilt doen, moet je het zo regelen dat je de laatste maanden van het kalenderjaar begint. Op die manier kun je tot 10 maanden achtereenvolgens in Nepal blijven.

Actuele informatie

De meest actuele informatie check je op: https://nepal.nl/consulaat/

 

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]