Welk visum regelen voor een reis of vrijwilligerswerk naar Mongolië?

Toeristenvisum

Een toeristenvisum is verplicht en is geldig voor maximaal 30 dagen. Sinds februari 2017 kan dit visum alleen nog worden aangevraagd bij de ambassade in Brussel (en niet meer in Nederland). Wel kun je nog gebruik maken van (betaalde) visumdiensten voor de aanvraag vanuit Nederland.

Je kunt dit visum in Mongolië één keer verlengen met nog eens 30 dagen bij OINFC (Office of Immigration Naturalization and Foreign Citizens) in Ulaanbaatar. Hierbij heb je een schriftelijke uitleg nodig waarom je langer wilt blijven. Als je verwacht dat je verblijf in Mongolië 60 tot 90 dagen op een toeristenvisum zal duren, kun je het beste voor vertrek naar Mongolië contact op nemen met de ambassade in Brussel. Officieel is een returnticket verplicht, maar hier wordt bijna nooit om gevraagd. Anders is uitleggen hoe je het land wilt verlaten voldoende.

Vrijwilligersvisum

Het visum dat je nodig hebt, is afhankelijk van de duur van je verblijf. Als je tot 4 weken blijft, heb je genoeg aan een J-visum (toeristenvisum). Als je tussen de 4 en 12 weken wilt blijven, heb je een O-visum nodig. Dit is een visum voor mensen die zijn uitgenodigd door een ngo of een ander soort humanitaire organisatie.

Je kunt het visum aanvragen bij de ambassade van Mongolië in Brussel. Je hebt de volgende documenten bij beide nodig:

  • een geldig paspoort
  • uitnodiging van een individu (J-visum) of de uitnodigende organisatie (O)
  • 1 pasfoto
  • ingevuld aanvraagformulier

Als de uitnodiging wordt gestuurd door een organisatie heb je ook een origineel en kopie nodig van het Staatsregistratie Certificaat van de organisatie.

Multiple Entry Visum
Als je van plan bent om Mongolië vaker in en uit te reizen dan kun je bij de ambassade van Mongolië in Brussel een Multiple Entry Visum aanvragen.

Actuele informatie

De meest actuele informatie check je op: https://tomongolia.blogspot.com/2008/12/visa-embassies-border-crossings.html 

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]