Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Laos?

Toeristenvisum

Een toeristenvisum is verplicht voor Laos en dit toeristenvisum is geldig voor 30 dagen. Het visum kan aangevraagd worden bij de ambassade van Laos in Brussel of bij aankomst bij de meeste grensovergangen. Check van te voren goed waar dit wel en niet kan. Verlengen van het toeristenvisum is niet mogelijk. Als je toch langer dan 30 dagen in Laos wilt blijven, kan je een visit visum aanvragen, wat wel verlengbaar is. Officieel is een returnticket verplicht maar er wordt bijna nooit naar gevraagd.

Werkvisum

Als je wilt werken in Laos moet je het B2 werkvisum aanvragen. Je werkgever moet naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaan (MFA) om een goedkeuring van verblijf aan te vragen voor je. Met deze bevestiging kan je vervolgens je visum gaan aanvragen. Dit proces is tijdrovend en je moet er dan ook zeker 1-2 maanden voor uittrekken. Wat je nodig hebt voor je visumaanvraag:

  • Paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is en ten minste één lege bladzijde heeft voor je visum stempel.
  • 2 recente paspoortfoto's van 40x60mm
  • Een ingevuld aanmeldingsformulier

Het businessvisum is één maand geldig en kan verlengd worden tot het eind van je werktermijn. 

Vrijwilligersvisum

Om vrijwilligerswerk te mogen doen in Laos moet je een businessvisum (B2) aanvragen. De aanvraag moet gedaan worden door de vrijwilligersorganisatie in Laos. Dit visum is een maand geldig en kan in principe verlengd worden tot het werk af is in Laos.

 

Updates & Meer informatie

  • Heb je updates of meer recente informatie, maak dan een post in de sectie 'Comments, Compliments & Kudos'  onderaan op deze pagina
  • WorldSupporter wordt onderhouden door en voor WorldSupporters. Help jij mee de informatie up to date te houden, dan help je ook anderen die in het buitenland gaan helpen of actief  zijn.

Image

Meer over het land en de regio

Meer over visa, documenten en regelwerk

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1966