Welk visum regelen voor een reis of vrijwilligerswerk naar Cambodja?

Toeristenvisum

Het is verplicht om een toeristenvisum aan te vragen voor Cambodja. Deze is geldig voor 30 dagen. Een visum kan aangevraagd worden op de ambassade in Brussel of bij aankomst bij een van de checkpoints maar in ieder geval op het vliegveld van Phnom Penh. Je kunt ook een e-visum aanvragen van tevoren (als je binnenkomt en vertrekt via een grenscontrole waar deze geaccepteerd wordt). Dit is wel iets duurder en levert niet heel veel tijdwinst op als je via een vliegveld Cambodja binnenkomt. Verlengen van een visum kan in Cambodja zelf bij de immigratiedienst of via een reisorganisatie. Er zijn mensen die een paar dagen langer blijven dan hun toeristenvisum en hiervoor alleen een kleine boete moeten betalen. Goed checken van tevoren, maar het kan soms goedkoper zijn dan je toeristenvisum verlengen. Een toeristenvisum kun je met een maand verlengen.

Vrijwilligersvisum
Het is niet helemaal duidelijk wat de officiële regels zijn over vrijwilligerswerk doen. Maar alle vrijwilligersorganisaties in Cambodja raden je aan om een toeristenvisum te regelen als je maximaal een maand vrijwilligerswerk komt doen in Cambodja. Als je langer dan een maand vrijwilligerswerk wilt doen wordt er een businessvisum aangeraden. Hiermee zou je tot een jaar in Cambodja verblijven, maar dit wordt niet helemaal duidelijk uit de informatie.

Benodigdheden businessvisum: 

  • Twee pasfoto's 
  • Paspoort dat nog meer dan een half jaar geldig is
  • Brief van het bedrijf waarbij je vrijwilligerswerk gaat lopen

Na het eerste visum dat een maand geldig is kun je het visum verlengen bij het Immigratiebureau tegenover het vliegveld van Phnom Penh. 

Actuele informatie

De meest actuele informatie check je op: https://www.mfaic.gov.kh/ 

Image
Follow the author: Travel Supporter
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]