Hoe is het leven op Curaçao

Curaçao! Het eiland waar de zon nooit onder gaat en het Caribische leven met Nederlandse tinten volledig tot zijn uiting komt. Het kan een droom zijn voor velen om voor een langere tijd op dit prachtige eiland te gaan wonen. En terecht. Maar, ergens gaan wonen is wel net even iets anders dan een langere vakantie. Je maakt meer mee en leert veel meer van het eiland kennen. Maar, hoe is het leven op Curaçao nu eigenlijk?

Poko Poko

Het leven in Nederland staat bekend op zijn drukte. Tegenwoordig moet alles zo snel, zo veel en zo goed mogelijk tegelijk. Studie, werk, sociale leven, de dagelijkse bijkomstigheden en noem maar op. Wij Nederlanders zijn er goed in om zo veel mogelijk in een dag te stoppen. Op Curaçao gelden net even wat andere regels. Het levensmotto van veel Curaçaoënaren is dan ook: Poko Poko, oftewel rustig aan. Het leven gaat op Curaçao net even wat relaxter. En dat moet ook wel, want met dat warme klimaat is het levenstempo dat wij in Nederland hebben niet vol te houden. Het kan op het begin wat lastig zijn als je in deze omgeving terecht komt. Een afspraak om 10:00 ‘s ochtends kan zomaar 10:30 worden of later. En deze vertraging wordt niet per se gemeld. Maar no worries, vroeg of laat wordt het allemaal geregeld.

Is het duur?

Wat veel mensen zich afvragen is of het leven op Curaçao een beetje te betalen is. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen uitgavepatroon, dus je kan het zo duur maken als je zelf wil. Vanuit WereldStage bieden wij voor studenten die stage gaan lopen in Curaçao de mogelijkheid zich te gaan huisvesten tussen de 350 en 550 euro. Het ligt er maar net aan of je alleen wil wonen of met meerdere personen. Verder is het leven relatief goedkoper dan in Nederland. Eten en drinken is allemaal net wat goedkoper en zo ook de overige ‘normale’ kosten op Curaçao. Echter, winkelen kan wel wat duurder uitvallen. Dit heeft met importkosten te maken.

Ervaar het zelf

Niemand kan voor jou spreken en de enige manier om erachter te komen hoe het leven er echt is, is door het zelf te gaan ervaren. Als je erover nadenkt om de stap te wagen, lees je dan goed in en vind informatie die jij denkt nodig te hebben. Ook kan je altijd terecht op de website van WereldStage voor meer informatie.

Image
Follow the author: Supporter of Wereldstage
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]