Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Peru?

Algemeen

Er is geen toeristenvisum nodig voor een verblijf tot maximaal 90 dagen per 180 dagen. Je krijgt een stempel bij de grens en vaak mag je hier echter maximaal 90 dagen mee verblijven in het land. Er is een eenmalige verlenging mogelijk via de immigratie authoriteiten. Wil je langer blijven, dan zul je een verblijfsvergunning moeten aanvragen. Dit moet buiten Peru gebeuren. Officieel zijn een returnticket en een bewijs van voldoende financiële middelen verplicht voor het (toeristen)verblijf in Peru. In de praktijk worden het returnticket en een bewijs van voldoende financiële middelen alleen gecontroleerd door luchtvaartmaatschappijen.

Let op: Kom je met de nachtbus het land in? Er wordt nog wel eens doorgereden, waardoor je geen inreisstempel krijgt, wat weer kan zorgen voor problemen zodra je het land uit wilt. Zorg dan dat je bij de grens uitstapt en een inreisstempel regelt. Stap desnoods uit (vergeet je bagage niet!) en pak na het verkrijgen van de stempel een volgende bus.

Let op: Luchtvaartmaatschappijen kunnen het hebben van een return ticket controleren (en eisen bij vertrek). Wanneer je geen return/vervolg ticket hebt binnen de 90 dagen, kun je bijvoorbeeld een busticket of goedkoop vliegticket naar een buurland regelen, zodat je dit kunt overleggen bij vertrek.

De meest actuele informatie check je op: http://www.embassyofperu.nl/contac.htm

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect
WorldSupporter Resources

Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Ecuador?

Er is geen toeristenvisum nodig voor een verblijf tot 90 dagen in Ecuador. Als je langer wilt blijven zul je vanuit Nederland een toeristenvisum moeten aanvragen voor een periode van 180 dagen, dit is de langste periode dat je officieel in Ecuador mag verblijven in een jaar. Er zijn mensen die langer blijven dan hun visum aangeeft omdat er (meestal) geen boete is voor langer blijven (Let op! Het zou kunnen dat dit verandert). Officieel is een retour- of onwardticket verplicht. In de praktijk wo...

ecuador flag stamp

Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Bolivia?

Een toeristenvisum aanvragen is niet niet nodig voor een verblijf tot 90 dagen. Je krijgt bij aankomst een tijdelijk visum geldig voor 90 dagen. Een returnticket kunnen tonen is hierbij verplicht, en je paspoort moet bij aankomst in Bolivia nog minstens 6 maanden geldig zijn. Vooral luchtvaartmaatschappijen controleren op het returnticket. Ook een gelekoortsvaccinatie is officieel verplicht. Als je langer dan 90 dagen wilt blijven, zul je een verblijfsvergunning moeten aanvragen.Werkvisum / Vrij...

Image
Blog of Travel Supporter
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
5
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.