Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Colombia?

Een toeristenvisum is in Colombia niet verplicht voor een verblijf tot 90 dagen. In Colombia zelf kan een verlenging aangevraagd worden voor nog eens 90 dagen. Het aanvragen van een verlenging kost wel veel tijd, wees dus voorbereid op lange wachtrijen en hoog oplopende frustraties. Je kunt ook van tevoren bij het consulaat in Amsterdam een visum aanvragen voor 180 dagen, dit is wel het maximum dat je in Colombia kunt verblijven in een jaar. Wil je langer blijven, dan zul je een verblijfsvergunning moeten aanvragen en dit kan alleen maar als je buiten Colombia verblijft. Een return ticket is niet verplicht. Vraag wel even na bij je vliegtuigmaatschappij of je zonder return ticket mee mag.

Vrijwilligersvisum
Officieel moet je een Speciaal tijdelijk visum (Temporary visa – Special) aanvragen. Hiervoor zijn nodig:

  • Brief van organisatie waarin staat welke activiteiten je gaat ondernemen en waarom je hier geschikt voor bent.
  • Brief van de organisatie waarin ze zeggen verantwoordelijkheid te nemen voor het verblijf en vertrek van de vrijwilliger.
  • Bewijs dat je geschikt bent voor de taken: certificaten etc.
  • Kopie van inschrijving van organisatie bij het ministerie.

Je kunt hiermee maximaal 2 jaar in Colombia blijven.
Over het algemeen raden vrijwilligersorganisaties je aan om op een toeristenvisum binnen te komen en niet te melden dat je vrijwilligerswerk gaat doen. Dit levert over het algemeen geen problemen op.

Werkvisum
Ben je van plan te gaan werken in Colombia, dan heb je een werkvisum nodig. Er zijn vier soorten visa beschikbaar.

1. De eerste is het gewone business visum (of de NE visum) bedoeld voor niet-Colombianen die naar Colombia reizen voor werk. Je werkt dan dus voor je Nederlandse werkgever en bent in Colombia voor kortstondige bezoeken. Je mag tot 180 dagen in Colombia verblijven met dit visum.
2. Het tweede werkvisum is het Colombia Business Associate visum of het Business Owner visum. Dit visum is bedoeld voor diegenen die een bedrijf in Colombia willen kopen of opstarten.
3. Het Colombia Work visum is bedoeld voor mensen die in Colombia willen wonen en werken voor een Colombiaanse werkgever.
4. Het laatste werkvisum is het Colombia Investors visum voor investeerders die minstens 200.000 dollar willen investeren.

Voor een werkvisum moet je naast de standaard documenten zoals je paspoort en een aantal pasfoto's, in ieder geval één van de volgende dingen in je bezit hebben:

– Als je voor je werkgever naar Colombia gaat, heb je een document van je werkgever nodig waarin je werkzaamheden in Colombia beschreven zijn. Het bedrijf waarvoor je werkt, moet ook kunnen verklaren voldoende financiële middelen te hebben om jou in je tijd in Colombia te ondersteunen.
- Als je een zzp'er bent of iets in Colombia wilt opstarten, moet je een eigen verklaring opstellen over het doel van je bezoek en een bewijs van genoeg financiële middelen.
- Als je gaat werken voor een Colombiaanse werkgever moeten zij een brief aanleveren waarin verklaard wordt dat jij voor dat bedrijf of die instelling gaat werken en dat zij verantwoordelijk zijn voor jou.

De meest actuele visum informatie vind je op: http://paisesbajos.embajada.gov.co/en

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect
WorldSupporter Resources

Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Ecuador?

Er is geen toeristenvisum nodig voor een verblijf tot 90 dagen in Ecuador. Als je langer wilt blijven zul je vanuit Nederland een toeristenvisum moeten aanvragen voor een periode van 180 dagen, dit is de langste periode dat je officieel in Ecuador mag verblijven in een jaar. Er zijn mensen die langer blijven dan hun visum aangeeft omdat er (meestal) geen boete is voor langer blijven (Let op! Het zou kunnen dat dit verandert). Officieel is een retour- of onwardticket verplicht. In de praktijk wo...

ecuador flag stamp

Welk visum regelen voor een reis naar of werk in Venezuela?

Er is geen toeristenvisum nodig voor een verblijf tot 90 dagen. Na deze 90 dagen kun je in Venezuela een verlenging aanvragen (tegen betaling) of het land in en uit reizen en opnieuw een stempel krijgen voor 90 dagen bij het passeren van de grens (gratis). Officieel is een return ticket verplicht, de douane checkt dit echter bijna nooit. Vliegtuigmaatschappijen doen dit wel, vraag dus goed na bij jouw vliegtuigmaatschappij of je zonder return of onwardticket mee mag. Let erop dat je paspoort nog...

Image
Blog of Travel Supporter
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
6
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.