Ik ga op reis en ik neem mee.... De halve JoHo winkel

Het is weer zo ver, tijd voor mijn volgende reis! In de afgelopen twee weken ben ik druk bezig geweest met de voorbereidingen, wat voornamelijk neer kwam op een ticket boeken, spullen aanschaffen en mijn eerste nacht regelen. Langer op reis gaan zorgt altijd weer voor wat moeilijkheden. Wat neem je wel mee, wat neem je niet mee, waar ga je heen en wat zal je nodig hebben? Eigenlijk is het altijd maar weer een beetje een gok. Deze keer wilde ik het goed aanpakken en zo min mogelijk mee nemen, daar volgt binnenkort een blog over, maar toch wilde ik goed voorbereid zijn en besloot ik wat spullen aan te schaffen in de JoHo winkel, dit leek me het goedkoopst (JoHo mag geen winst maken volgens mij) en als donateur krijg je immers korting! Met hulp van de behulpzame medewerker (sorry ik ben je naam vergeten!) in de winkel in Utrecht kwam ik uiteindelijk op de volgende items uit: 

Van links boven naar rechts onder: anti-muggen spray, compressiesokken, een hoofdlamp, een insectenwerende blouse, alcohol voor ontsmetting, zeep "blaadjes", een waslijn (ook handig voor andere dingen), een EHBO tas met daaraan een klein meetbekertje om zelf een ORS mengsel te maken met zout en suiker, en anti-teek/bloedzuiger sokken. Met mijn korting was ik behoorlijk goedkoep uit (rond de 60 euro en zonder korting was de blouse alleen al 60 euro), en all in all had ik nu de belangrijkste dingen wel. Van mezelf had ik ook nog wel dingen zoals een afritsbroek, een slaapzakje en de scrubba waszak, maar behalve die waszak verkopen ze dat soort dingen bij de JoHo winkel ook! Maar waarom nou deze dingen? 

Ik wilde licht reizen, niet te veel mee dus. Dus stap 1 was de scrubba waszak, omdat ik dan makkelijk vaak kan wassen en dus minder kleren mee hoef. Handig is wel om dan ook zeep te hebben en een waslijn. De zeep die verkocht wordt bij de JoHo winkel is klein, handzaam en je kan er 50 (of misschien wel 100 kleine) wassen mee doen. Perfect dus! De waslijn is handig om dingen op te hangen (bij deze kan je het er tussen klemmen), maar je kan hem ook voor andere dingen gebruiken, zoals wanneer je spullen aan je tas wilt binden bijvoorbeeld. 

Tijdens mijn vorige reizen heb ik de ervaring gehad dat een ehbo tasje altijd handig is om mee te hebben. Wanneer je naar een stad gaat is dit natuurlijk niet nodig want daar kan je alles snel te pakken krijgen, maar ben je van plan de rimboe in te gaan en krijg je een wondje? Geloof me, dan wil je het zo snel mogelijk ontsmetten. 

Daarnaast, in de jungle wil je goed beschermd zijn tegen alle ziektes die muggen over kunnen dragen. Alhoewel malaria nog maar weinig voor komt in Azië kan je het nog steeds krijgen en bestaan er ook andere ziektes zoals het Zica virus en gele koorts. Voor een aantal kan je je inenten, maar voor malaria is het belangrijk je gewoon goed te beschermen door middel van bijvoorbeeld muggenspray en insectenwerende kleding (sokken en blouse). Een bijkomend voordeel van de blouse is dat deze erg snel droogt en zoals de vriendelijke kerel uit de JoHo winkel vertelde, kan je er gewoon mee douchen en hem morgen weer aan! Nou dat gaan we proberen... 

Extra en zeker niet perse nodig zijn de vliegsokken en de hoofdlamp. Alhoewel vliegsokken goed zijn om te dragen wanneer je lang stil zit, doet bijna iedereen het zonder. Ik heb er wel voor gekozen om ze mee te nemen omdat ik door een of andere rare bloedaandoening meer kans maak op bloedpropjes en mijn bloedsomloop dus moet stimuleren, maar kijk vooral zelf wat je wilt. Heb je al te veel? Neem ze dan vooral niet mee. De hoofdlamp heb ik mee voor het geval ik jungle tochten wil maken, wat wel op mijn planning stond. Deze was toevallig in de uitverkoop bij de JoHo in Leiden omdat er geen verpakking omheen zat en met mijn leden korting betaalde ik maar 7 euro (normaal 20!!) woehoee! 

Nou, de komende weken ben ik van plan deze spullen wel te gebruiken. Ik zal af en toe updates en review plaatsen over wat ik van het gebruik vond en aan het eind van mijn reis een overzicht geven van wat ik wel en niet of nauwelijks gebruikt heb, dus blijf me vooral volgen als je meer wilt weten! :D

Hier alvast een tipje van de sluier van mijn reis: 

 

Image
Follow the author: hannahlow
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1