Mijn tweede week in Cusco

Hola!

Ik eindigde mijn vorige blog over mijn Spaanse les. Cecar (de leraar die ik deze week had) geeft goed les. Hij ging alleen wel stukken sneller door de stof dan dat hij dat meestal doet. Van half 9 tot half 11 krijgen we grammatica. Om 10 voor 11 (na de pauze) krijgen we een schrijf opdracht en daarna gaan we meestal buiten in de zon zitten om daar tot 1 uur te spreken in het Spaans. Cecar stelt ons dan vragen over Cusco, hobby’s, wat we hebben gedaan met …(kerst, oud&nieuw, het weekend, ect). Je leert er een boel van en het is leuk als je merkt dat je het snapt. Jammer genoeg duurt het bij mij allemaal wat langer en vind ik het best lastig. Dit zorgt er ook weer dat ik zenuwachtiger word en nog meer fouten maak enzovoort. Daarom heb ik aangevraagd om privé lessen te krijgen. Komende week is het nog niet duidelijk of dit mogelijk is. Dit hoor ik maandag. Voor mijn laatste week is het wel geregeld!

Dinsdag middag ben ik samen met een nieuw meisje wezen wandelen langs de bergen rond Cusco en hebben daarna een heerlijke corona gedronken in de zon. Echt een heerlijk vakantie gevoel! ’s Avonds zijn we met zijn alle bij een cafe hier in de buurt wat wezen drinken. Km zero is een ‘live music cafe’ waar dus elke avond vanaf 10 uur tot 2 uur een live band speelt. De ene keer is het reggae, en de andere keer is het meer pop of hip hop. Ook worden er af en toe bands na gespeeld zoals ‘the Beatles’.

De verdere middagen waren redelijk rustig en gevuld met boodschapjes doen, door de stad wandelen, op een terrasje zitten of lekker in de zon lezen.
’s Avonds gingen we meestal ergens wat drinken.

Afgelopen donderdag avond was er een ‘Salsa dance’ avond georganiseerd door de school. Dit keert elke 2 weken terug. En natuurlijk moet je dat gedaan hebben. Jammer genoeg dachten een boel mensen er zo over en stonden we met zijn 26e in de hal van de school. Dit is best krap en gaat net. Buiten stonden dan ook nog mensen die te laat waren en er ook niet meer bij pasten. Het leuke aan zo’n grote groep is dat je door de continue roulatie met iedereen danst. De ‘docent’ zelf deed natuurlijk mee. En als je dan ook met hem danste leek het alsof je een natuurtalent was. Hij draaide, gooide en trok je alle kanten op. Dus zolang je op je benen bleef staan, kwam alles goed. Jammer genoeg zag het er allemaal wat minder sierlijk uit als je met een andere beginner danste. Dit gaf wel de meeste fun en lachbuien. Je leert ook zeer goed andere mensen kennen. Amerikanen, Duitsers, Zwitsers, Australiërs, ect.
Met gevolg dat we na het super actieve en sportieve salsa dansen met een leuke groepje wel zin hadden in een biertje en dan ga je natuurlijk naar ‘km zero’.
Komende week willen we met zo’n zelfde groepje naar ‘mama Africa’. Dit een is club waar elke avond salsa word gedanst en je kunt hier zowel heen gaan om het te leren als te laten zien hoe goed en flexibiel je bent. Dus komende week dansen wij de sterren van de hemel!

Vandaag had ik bedacht om zelfstandig iets te gaan doen en ik wou liever een halve dag zodat ik de middag mijn Spaans kon leren. Dus ben ik gaan paardrijden. Dit had ik geregeld via een organisatie hier in Cusco dus er deden ook andere mensen mee. We waren met zijn 8e. Een moeder en een dochter, een backpacker, een bewoner van Cusco, een ander Nederlands meisje die hier vrijwilligers werk doet voor 1 maand en 2 17 jarige Amerikaanse pubers die door hun ouders hierheen zijn gestuurd om ‘volwassen’ te worden. Ze worden hier alles behalve dat! Beide hebben enorme praatjes, doen heel stoer, drinken te veel, zijn al 3 keer bestolen in 1 week en gaan met vreemde mensen mee naar huis. Eén van de jongens heeft al moeten switchen van gezin omdat hij de regels niet opvolgde. Ondanks het mopperen om alles en een te groot ego was het wel gezellig.
Met de paarden daalde van boven op de berg naar beneden af. Langs de ‘tempel la luna’, langst prachtige uitzichten om als laatst te eindigen bij sexio humana.
Mijn paard was jammer genoeg en beetje een boos paard waardoor hij steeds ruzie zocht met andere paarden, hij het leuk vond om plots een sprongetje te maken waardoor ik me kapot schrok en vaak van het pad af liep. Maar deze continue spanning gaf wel dat extra beetje kik.
Grote stukken moesten we over een smal weggetje steil naar beneden lopen waardoor ik steeds met mijn rug op het achterste van het paard lag om niet voorover te vallen. Wel ontzettend goed voor je buik spieren!

Zojuist zijn we heerlijk uiteten gegaan op een echt Peruaanse manier. Nou ja, Peruaans. De muziek was erg Peruaans. We aten namelijk gewoon een salade, patat en een ¼ kip. Maar halverwege het eten kwamen er 2 mannen binnen. 1 met een panfluit en een met een soort gitaar en deze begonnen naast onze tafel te spelen. Ondanks dat we ze ‘negeerde’ omdat we in een serieus gesprek waren, bleven ze door spelen en zingen. Op zich was het best mooi en leuk maar niet zo ongevraagd en luid direct naast je tafel. Na 15min stopte zeen vroegen ze natuurlijk om geld. Voor de moeite toch maar iets gegeven…

Nu gaan we nog even een kopje thee drinken en een lekkere cake. Daarna nog even een drankje doen ergens. Elske is jammer al enkele dagen wat ziek. Ze heeft erg last onder in der buik. Morgen gaan we even naar het ziekenhuis. Toch voor de zekerheid dat ze geen parasiet of iets heeft.
Jullie horen het nog!

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of RudoRougoor
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
5
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.