Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Israël en de Palestijnse gebieden?

Er is geen toeristenvisum nodig voor een verblijf in Israël tot 90 dagen. Wel moet je paspoort bij binnenkomst van Israël nog minstens 6 maanden geldig zijn. Je kunt je visum laten verlengen bij een van de bureaus van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Er zijn ook mensen die het land uitreizen om dan opnieuw een stempel te krijgen voor 90 dagen (Jordanië of Egypte). Als je dit vaak doet zou het wel kunnen dat je vragen krijgt (verdenking van activisme), zorg er dan voor dat je een contact hebt in Israël die op papier wil uitleggen wat je doet in Israël. Als per vliegtuig reist naar Israël zal waarschijnlijk zowel de vliegmaatschappij als de douane om een return ticket vragen. Als je over land reist wordt je alleen ondervraagd over hoe je het land weer denkt te verlaten en op welke termijn.

Wat belangrijk is voor reizigers die na Israël nog Arabische landen willen bezoeken is om te vragen om geen Israëlische stempel in je paspoort te krijgen. Een aantal Arabische landen zullen je namelijk toegang kunnen weigeren of ondervragen, enkel omdat je in Israël bent geweest. De stempel zal dan worden geplaatst op een speciaal formulier, bedoeld voor reizigers die liever geen stempel in hun paspoort willen.

Update: Vanaf half 2013 heeft Israël zelf een nieuw systeem ingevoerd waardoor je paspoort standaard geen stempel meer krijgt. In plaats daarvan krijg je een apart kaartje waarom een scan van je paspoort staat incl foto. Deze lever je weer in wanneer je het land verlaat.

Vrijwilligersvisum
Je hebt geen speciaal visum nodig voor vrijwilligerswerk in Israël. Je kan met een visitorsvisa bij de meeste projecten werken.
Vrijwilligerswerk in een Kibboets is heel populair in Israël. Hiervoor heb je wel een speciaal vrijwilligersvisum nodig. Dit kan je aanvragen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Israël. De Kibboets moet deze aanvraag doen. Je moet zelf zorgen voor een paspoort dat nog langer geldig is dan de periode van je verblijf, een ticket uit Israël en je zal wat informatie moeten verstrekken over wat voor vrijwilligerswerk je gaat doen, waar je woont enzovoorts. Je kan op een toeristenvisum Israël binnenkomen en deze binnen twee weken na aankomst om laten zetten naar een vrijwilligersvisum.

Voor de meest actuele visuminformatie kijk je op: https://embassies.gov.il/hague-en/ConsularServices/Pages/local-visa-information.aspx

Image
Follow the author: Travel Supporter
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]