Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Jordanië?

Een toeristenvisum is verplicht voor Jordanië. Deze kan óf verkregen worden bij aankomst in Jordanië of bij de ambassade in Den Haag en is geldig vanaf twee maanden. Als je twee of meerdere keren het land in wil reizen kan je een double of multiple-entry visum aanvragen in Nederland, deze zijn respectievelijk 3 en 6 maanden geldig. Het is aan te raden je visum bij aankomst aan te vragen, dit is sneller dan via de ambassade, maar voor het multiple-entry visum schijnt dit niet te kunnen. Een adres waar je verblijft in Jordanië is verplicht. Het visum kan met een maximum van 3 maanden per keer verlengd worden tot een totaal verblijf van 6 maanden bij elk politiebureau. Een HIV-test is officieel verplicht als je langer dan een maand in Jordanië wil blijven, maar met een beetje geluk wordt hier pas voor een verblijf langer dan 3 maanden om gevraagd.

Let op: vernieuwingen, ingegaan op 1 september 2015:

  • Vanaf 1 september 2015 zijn de kosten voor het Jordanese toeristenvisum opgeheven als je via een tour operator naar Jordanië reist en minimaal twee nachten achtereenvolgens in het land verblijft. 
  • Als je niet met een reisorganisatie reist, minimaal drie nachten achtereenvolgens in het land verblijft en een zogenaamd 'unified tourist site ticket' hebt gekocht, worden ook de visumkosten opgeheven. Het Unified Ticket maakt het mogelijk voor toeristen om voor een redelijke prijs 35 plaatsen in Jordanië te bezoeken. Meer informatie over het Unified Ticket zal vanaf 1 september 2015 worden aangedragen. 
  • Daarnaast zijn de kosten voor een visum verlaagd voor diegenen die Jordanië binnenkomen via de landsgrenzen (van 40JOD naar 10JOD).

Vrijwilligersvisum
Als vrijwilliger in Jordanië is het officieel niet toegestaan om betaald werk te verrichten als je enkel een toeristenvisum hebt. Als je wel betaald werk doet, kan je het beste met een businessvisum reizen. Beide visa kunnen bij binnenkomst als een single entry worden aangevraagd en zijn tot zes maanden geldig zijn als je je registreert bij een lokaal politiebureau.

Check de meest actuele informatie op de ambassadewebsite: http://www.jordanembassy.nl/2013/embassy/consular/visa.htm

Image
Follow the author: Travel Supporter
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]