Tentamenstof beter onthouden met Sans Forgetica

Het lezen van grote hoeveelheden tentamenstof is op zich al lastig, maar het onthouden van wat je zojuist hebt gelezen is nog een stapje moeilijker. Onderzoekers aan het Royal Melbourne Institute of Technology (kortweg RMIT) hebben speciaal voor jou een nieuw lettertype ontwikkeld: Sans Forgetica. Het is volgens hen het eerste lettertype dat speciaal ontworpen is om ervoor te zorgen dat studenten de informatie die ze in dit lettertype tot zich nemen beter onthouden.

Uitgangspunt
Het lettertype is gebaseerd op een psychologisch principe dat ‘desirable difficulty’ wordt genoemd. Het komt erop neer dat je als het ware een extra obstakel in het leerproces stopt, waardoor het brein meer moeite moet doen om de informatie tot zich te nemen. Tentamenstof leren gaat dus niet per se sneller met dit lettertype, het is vooral efficienter. Met name voor vakken waarvan in een volgend blok of studiejaar een vervolg wacht, ga je de vruchten plukken. De onderzoekers hebben geprobeerd de lastigheid van het lezen te optimaliseren => net niet te frustrerend, maar ook niet zo makkelijk dat je brein indut.

En nu?

Op WorldSupporter willen we dit nieuwe lettertype graag testen. Op alle 'summaries & study notes' staat een knop in de rechterkolom ('switch font') waarmee je kunt wisselen tussen het reguliere WorldSupporter lettertype en het studie-optimaliserende Sans Forgetica. De eerste WorldSupporter moderators die het hebben uitgeprobeerd hadden het behoorlijk lastig (maar zijn nu wel weer wat wijzer). Deel je ervaringen met de nieuwe studieaanpak op WorldSupporter.

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of WorldSupporter
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
218
Connect
WorldSupporter Resources