Oost West Thuis Best - Voel je weer thuis!

Jouw eigen plek

Ik denk dat voor veel mensen een ‘thuis’ belangrijk is. Het is de basis waar vanuit je je omgeving leert kennen. Het is de plek waar je je kunt terugtrekken als je daar behoefte aan hebt. Die je kunt inrichten naar jouw smaak. Een thuis waar jouw waarden en normen gelden. Je thuis voelen gaat verder dan alleen je fysieke huis. Als je naar het buitenland verhuist komt hier nog een cultureel aspect bij.

Als je verhuist dan kom je in een nieuw huis terecht. En meestal voelt dit niet meteen aan als thuis, daar gaat tijd overeen. En soms komt dat gevoel helemaal niet. In het blog van vandaag ga ik wat dieper in op welke niveaus je je thuis kunt voelen en geef ik je tips wat jezelf kunt doen om je (meer) thuis te voelen.

Wat maakt een thuis?

Het is goed om te beseffen dat je thuis voelen verder gaat dan alleen je fysieke huis. Er zijn verschillende aspecten die hierbij meespelen.
• Mentaal
• Je fysieke huis
• Je directe omgeving (tuin, straat, buurt)
• Het land en de cultuur

Deze aspecten spelen allemaal een rol in de mate waarin jij je thuisvoelt.

Lees verder in het blog van De Emigratiecoach en bekijk meteen de tips om je sneller weer thuis te voelen op je nieuwe plek.

Contributions, Comments & Kudos

Reactie

Beste Emigratiecoach,

De link naar de website werkt niet. Ben geinteresseerd om hier meer over te weten. Ik ben 1.5 jaar geleden teruggeemigreerd naar Nederland en was benieuwd naar de tips. Terug emigreren is weer totaal iets anders, makkelijker en moeilijker dan gedacht. Misschien herken je dat wel?

Groeten, Juliette

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.