Hup aan de slag! Het belang van een baan in het buitenland

En wat ga jij daar dan doen? Dit was een van de meest gestelde vragen die ik kreeg toen ik vertelde dat ik naar Frankrijk ging emigreren. Mijn man had daar een baan gevonden en ik ging mee zonder uitzicht op werk. Ik zou wel kijken als ik daar was. Voorlopig had ik genoeg te doen: zorgen dat mijn dochter goed kon wennen, alle administratieve rompslomp in orde maken en natuurlijk genieten van de vrijheid. Want ook daar keek ik naar uit. Na 17 jaar werken was ik wel toe aan een sabbatical. Kortom ik had geen haast met het zoeken naar werk. Achteraf misschien niet de slimste instelling, want ik weet nu dat een baan hebben heel belangrijk is bij het slagen van je emigratie.

En dat weet ik niet alleen uit eigen ervaring, maar ik hoor het ook in de verhalen van klanten, vriendinnen, en andere vrouwen die in het buitenland wonen en daar hun nieuwe leven weer opbouwen. Wel of niet zelf werken is van invloed op hoe jij je voelt en hoe je je ontwikkelt na de verhuizing naar het buitenland. Soms is niet werken een eigen keuze en soms is het geen vrije wil. Hoe de situatie ook is ontstaan het beinvloedt de opbouw van je leven in je nieuwe land. Je leest er 'alles' over in het blog van De Emigratiecoach.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of emigratiecoach
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
26
Promotions
logo JoHo Insurances

Sta jij op het punt om je emigratie droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.