Samenvatting van Theory and Methods in Political Science van Lowndes, Marsh & Stoker? Een vergelijking van De PoliticologieSupportal

Theory and Methods in Political Science is een begrip in de politicologie en je kan je studie eigenlijk niet afronden zonder er op zijn minst een paar hoofdstukken uit gelezen te hebben. Toonaangevende wetenschappers hebben stuk voor stuk bijdragen geleverd en dit resulteert in een zeer divers boek waar je je hele studie en hele carrière relevante passages en bronnen uit kan halen.

Het boek is te lezen als introductie op politicologie maar is minstens even nuttig in de afrondende fase van je studie wanneer je bronnen nodig hebt. Een onmisbaar handboek dat je niet alleen de hoofdlijnen laat zien, maar ook welke boeken je nog meer kan lezen om je verdiepen in het onderwerp naar jouw keuze.

Ook zijn er samenvattingen beschikbaar. Een selectie uit de mogelijkheden:

Op Studeersnel

  • Samenvatting van Theory and Methods in Political Science op Studeersnel
  • Kwaliteit: aardige samenvatting die op basis van vraag-antwoord een en ander laat zien over de politicologie - niet heel scherp gefomuleerd (NB. deze samenvatting lijkt een kopie te zijn van de samenvatting op Stuvia)
  • Prijs: gratis - als je studeersnel geld geeft, documenten uploadt of vrienden uitnodigt

Op Stuvia

Op WorldSupporter.org

Beste keuze:

1. Samenvatting van Theory and Methods in Political Science deze website

2. Samenvatting van Theory and Methods in Political Science op Studeersnel

 

Veel succes,

De PoliticologieSupportal

Related content or attachment:
Samenvatting Theory and Methods in Political Science

Samenvatting Theory and Methods in Political Science

Deze Samenvatting bij Theory and Methods in Political Science van Marsh & Stoker is geschreven in 2014


Wat is politiek, en wat (be)studeren politicologen?

Wat is de ‘natuur’ van de politieke wereld? Er zijn twee algemene benaderingen als antwoord op deze vraag. De eerste benadering definieert het studievlak door te verwijzen naar een arena of een bijzondere reeks van instituties. De tweede benadering van de politieke wereld ziet deze wereld als een sociaal proces dat op verschillende gebieden bekeken kan worden.

Zelfs politicologen zijn het onderling oneens over de vraag wat het kenobject, het discipline van hun studie is. Toch kunnen er wel algemene uitspraken gedaan worden over de betekenis van het begrip ‘politiek’ en het bestuderen ervan. Allereerst is vrijwel iedereen het erover eens dat politiek om macht draait. Politiek gaat niet alleen om het verkrijgen van de macht, maar vooral ook om het gebruik van die macht en de consequenties daarvan.

Wat is een wetenschappelijke benadering van politiek?

Er is al veel te doen geweest over de vraag of het bestuderen van politiek een wetenschap is of niet. De ‘minimalist approach’ stelt: politieke wetenschap is wetenschap in de zin dat het geordende informatie levert, gebaseerd op systematisch onderzoek.

De discipline van politieke wetenschap: een viering van verscheidenheid

Er is een grote verscheidenheid binnen de politieke wetenschap. Dit komt door het feit dat er veel verschillende benaderingen en manieren zijn om politieke wetenschap te bedrijven. De politieke wetenschap moet zichzelf niet zien als té verscheiden. Het is beter om bijvoorbeeld het beeld van een kerk te nemen: een brede kerk met verschillende startpunten en zaken waar men zich druk om maakt, maar er is een gedeeld gevoel van ‘verplichting’ om beter begrip van politiek te ontwikkelen.

Hoofdstuk 1: Gedragsanalyse

Wat is gedragsanalyse?

Een van de belangrijkste aspecten van gedragsanalyse is de vraag waarom mensen zich gedragen zoals ze doen. Mede door deze vraag verschilt gedragsanalyse, ook wel het behaviourisme, van andere sociale studies. Een andere reden waarom het zo verschilt is vanwege de manier van onderzoek, die gaat volgens observatie en analyse en de waarde van het gedrag. Het is namelijk zo dat elke verklaring voor gedrag waardevol is en onderzocht moet worden. Dit onderzoek heeft zich op verschillende onderzoeksobjecten

.....read more
Access: 
Public
Follow the author: De PoliticologieSupportal
More contributions of WorldSupporter author: De PoliticologieSupportal:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Check the related topics:
Activities abroad, studies and working fields
WorldSupporter and development goals
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1412