Inspirerende foto's..

Inspirerende foto's, de titel zegt het al. Tja, als ik kijk naar alle foto's die zijn gemaakt in Uganda kan ik meteen wel mijn hele album uploaden. Heel Uganda inspireert, en vooral de mensen die daar wonen. Dikke bewondering heb ik voor ze! Maar toch is er één voorval, één foto die ik echt heel erg bijzonder vindt. En niet de foto zelf, maar het verhaal erachter. Ik zal de foto wel even bij dit bericht doen.

Je ziet een jongetje, dat iets met zijn benen heeft. Dit is een hele bijzondere foto. In het dorpje Lwengo, is deze jongen nog nooit uit zijn eigen huis gekomen. Hij is gehandicapt, en meestal verstoppen ouders deze kinderen, omdat ze zich ervoor schamen. Ze denken dat hun kind niks kan en sluiten hem dan maar op. Dit jongetje was net zo. Toen we hem aan het begin van de week ontmoetten, lag hij schuchter onder een bank, was niet aanspreekbaar en wilde helemaal niks. Logisch, hij had nog nooit blanke mensen gezien, en was het ook niet gewend om bij zoveel mensen te zijn! (Even ter verduidelijking, ik ben samen met 6 andere meiden naar Uganda geweest, en ik heb zelf geen project gedaan voor/met gehandicapte kinderen, maar we hebben natuurlijk wel geholpen, en we zijn erbij geweest.)
Maar wat zó ontzettend bijzonder was, aan het einde van de week kon dit jongetje lopen! Niet 'normaal' natuurlijk, maar hij was vrolijk met ons aan het spelen met de bal, aan het voetballen enzo. Toch ontzettend mooi! De moeder van hem zei ook tegen ons, met tranen in haar ogen: 'Wauw. Ik heb nooit geweten dat mijn zoon iets kon!'

Dat vind ik zó mooi. Doordat wij de taboe hebben doorbroken, door alle gehandicapte kinderen uit alle huizen te halen en bij elkaar te brengen, hebben wij óok aan de ouders laten zien dat ze wél iets waard zijn. En daarnaast zie je opeens zulke vorderingen bij deze kinderen! Een kind dat zomaar, in 5 dagen, laat zien dat hij wél kan lopen!
Was echt supermooi. En ben ook súperdankbaar dat we zulk resultaat mochten zien!

Liefs, en veel lieve groetjes, Karen

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Karenlalaa
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.