Veldpost 3

De eerste echte werkweken

Na een aantal dagen acclimatiseren en wennen aan het schitterende Kenia, kon het avontuur nu echt beginnen. Het bouwen van een “Sand storage Dam”!!
Met ruim 300 liter water en boodschappen voor de komende 2,5 week, vertrokken we met een kleine mutatu(busje) naar onze verblijfplaats voor de komende 9 weken. “Kiangu”.

Aankomst Kiangu

Na een hobbelige rit van ruim 4 uur kwamen we dan eindelijk aan. Onze begeleider Kyalo Bonface en onze kokkin Doris verwelkomden ons vriendelijk. Door het warme welkom voelde we ons al gelijk thuis. Na een korte rondleiding door het verblijf, viel het allemaal reuzen mee. We dachten dat het allemaal veel beperkter was. Toch waren en een aantal minpunten:
- De wc is de verblijfplaats van zo’n 30 vleermuizen.
- Het douche met een afwasbak.
Deze minpunten zijn niet af te wegen met al het mooie wat Kenia te bieden heeft.
Introductie community

Onze eerste echte dag in Kiangu werd meteen goed benut. Om nu daadwerkelijk een beeld te krijgen van wat we gaan bouwen. Gingen we op de eerste dag de dammen bezoeken van de voorgaande jaren. Na een wandeling van 6 kilometer en 1 uur gelopen te hebben. Kwamen we dan eindelijk aan bij de dammen. Na aankomst kregen we al direct in de gaten dat de dammen van groot belang zijn. Bijna elke dam stond na een droogte periode van drie maanden nog vol met water. Nadat we een goede indruk hadden gekregen van de dammen, gingen we onze community (lokale bevolking) ontmoeten. Ook de community ontving ons met open armen. Na een korte ontmoeting zijn we terug gegaan naar ons huisje. Op de terug weg kwamen we erachter dat de heen en terug weg naar de dam zwaar gaat worden de komende maanden. Het waren weer 6 zware kilometers maar wel door een prachtige natuur.

Eerste werkweek

De wekker gaat om 6 uur. Na weer een lange wandeling kon de eerste werkdag echt beginnen. We werden in groepjes verdeeld over de diverse werkzaamheden:
- Breken van rotsen
- Dragen van stenen
- Graven van de sleuf.
Het zijn alle drie enorm zware werkzaamheden in de hete zon. De eerste paar dagen ging alles perfect. Er werd met zelfgemaakte mutenga’s (houten draagrekken) veel stenen versjouwd van zo’n 60 tot 100 kg. Op woensdag werd het wat minder. Marc moest met malaria symptomen naar het ziekenhuis. Na een controleren en medicijnen werd Marc al snel weer de ouwe. Op dat ene incidentje na liep de eerste werkweek voorspoedig waarin veel werd gewerkt, gelachen en plezier gemaakt. De communicatie tussen onze keniaanse buddy’s en ons werd steeds beter. In de eerste dagen waren ze wat stil maar dat werd steeds beter. Doordat ze beide goed engels spreken werd er in de loop van de week al snel veel gelachen.

Tweede werkweek / weer twee zieke

Na een rustig weekend waren we alle 4 klaar om de tweede werkweek goed gemotiveerd in te gaan. Helaas viel op maandagmorgen iemand af. Weer een zieke. Dit keer had Max na controleren in het ziekenhuis een buikvirus te pakken. Met flink wat medicijnen en veel rust was ging het aan het eind van de week beter hem. De rest van de groep ging verder met de voorbereidingen voor de dam. Er hing een gezellige sfeer op de werkvloer. Doordat het bestelde cement niet op tijd geleverd werd, liepen we wat vertraging op. De watertank die we nodig hebben voor het mengen van het cement kon hierdoor niet gebouwd worden. Dit probleem werd opgelost door de kunststof watertank van de greenhouse(tomatenkwekerij) te gebruiken. Na twee zieke gehad te hebben dachten we dat we! Nog een dagje alles geven en dan een lekker een rustig weekend in Kitui! Helaas verliep het zo niet. Tijdens de wandeling naar de dam werd Bart ziek. Na een kleine uurtje gewerkt te hebben werd ons aangeraden om vandaag al terug te gaan naar Kitui met een taxi. Dit omdat Max nog steeds aan het herstellen was van zijn buikvirus en Bart ziek was geworden.
Na een rit van 2.5 uur kwamen we aan in Kitui. In Kitui gingen Bart en Max uitzieken en er werden alvast boodschappen gedaan voor de volgende periode in Kiangu.
Helaas zullen we pas woensdag 6 maart terug gaan naar Kiangu i.v.m. de veel besproken verkiezingen die op maandag 4 maart plaats zullen vinden. Waarnaar we voor 3 weken het veld in gaan. Omdat we in het weekend van 16, 17 en 18 maart met ze alle op safari gaan en niet terug gaan naar Kitui. Zal veldpost 4 pas in het weekend van 29 maart geupload worden.

Wij hopen d.m.v. deze 3e veldpost en de nieuwe foto’s jullie een beeld te laten krijgen van onze schitterende stage in Kenia.

Follow the author: maxhedel
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: maxhedel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]