REISVERSLAG I ; bestemming bereikt

Terwijl ik even op mijn hotelkamer in Ho Chi Minh zit te relaxen wil ik toch even snel het eerste verslag doen. Na een flink lange reis, met een vertraging van maar liefst acht uur, ben ik aangekomen in Ho Chi Minh city. Iets met een technische storing, weinig informatie en een steeds hogere oplopende wachttijd hebben ervoor gezorgd dat ik uiteidelijk pas een halve dag later dan gepland ben aangekomen. Maar met goed gezelschap is wachten helemaal niet zo erg.

Mijn eerst indruk van Vietnam is "bloedheet", maar ook zeer indrukwekkend. Ontzettend lekker eten, zeer vriendelijke mensen en ontelbaar veel motorfietsen. Oversteken is dan ook met gevaar voor eigen leven, maar ik begin er al redelijk handig in te worden. Het geld daarentegen is me een groot drama, alles is uiteraad heel goedkoop maar de bedragen zijn enorm, en de biljetten lijken zo op elkaar dat vergissen bijna standaard is. Na de eerste avond genoten te hebben van lekker eten, bier en een uitgebreidde massage, ben ik de dag erna naar de cu chi tunnels geweest. Heel indrukwekkend, nog een AK47 afgevuurd om vervolgens naar het War Museum te gaan. Heel heftig, maar wel ook interessant om deze kant van de geschiedenis te zien. Uiteraard weer afgesloten met heerlijk eten en lekkere drankjes.

Vandaag lekker de stad geslenterd om zoveel als mogelijk indrukken op te doen. De markt, boottocht over de Saigon River en toen naar het History of Vietnam museum, wederom heel interresant. De laatste avond in HCM dus nog even genieten van al wat het te bieden heeft.

Morgen vertrek ik met mijn reisgenootje Stephanie in de bus naar Can Tho, waar we op de diverse projecten gaan beginnen. Ik ben zeer benieuwd en ook wel een beetje gespannen.

We gaan er sowieso een mooie tijd van maken en we hebben nog een prachtige reis voor de boeg over vier weken!

Liefs Cc

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
307