Weer terug

Na 4 maanden in Zuid-Afrika te zijn geweest ben ik weer terug in Nederland. Ik vind het heerlijk om mijn familie en vrienden weer te zien maar ik mis Zuid-Afrika eigenlijk ook al wel en zou het liefst zo weer op het vliegtuig stappen om terug te gaan naar het mooie weer, de mooie natuur en het belangrijkste de lieve mensen. Maar goed, dit gaat momenteel niet, want mijn geld is na 4 maanden ook wel een beetje op. Dus voorlopig ben ik nog wel weer even in Nederland om te werken en om weer wat geld te sparen. Maar natuurlijk blijf ik wel bezig met Zuid-Afrika. Zo heb ik 6 juli een terugkomdag van Muses om mijn ervaringen te delen met andere (oud)vrijwilligers. Daarnaast heb ik bij Activity International, de reis/vrijwilligersorganisatie, aangegeven dat ik mijn ervaringen graag zou willen delen met toekomstige vrijwilligers. Ook heb ik nog contact met de organisatie, African Impact, in Zuid-Afrika. Ik ben in Zuid-Afrika namelijk erg druk bezig geweest met contacten leggen om een nieuwe creche op te kunnen bouwen voor kinderen met een beperking. Nu worden de kinderen met een beperking namelijk nog ver in een hoekje gedrukt en thuis verstopt omdat men denkt dat zo'n kind toch niets kan leren. Deze kinderen zullen dus altijd afhankelijk blijven van familie en niet leren voor zichzelf te zorgen terwijl ze met de juiste aandacht en zorg veel kunnen leren en de meesten ook echt wel zelfstandig kunnen worden en misschien zelfs zelfstandig kunnen gaan wonen. Zo was er een jongen van 5 jaar met 1 arm in de creche waar ik werkte. Deze jongen werd in de babyruimte gehouden omdat ze dachten dat hij niets kon vanwege zijn beperking. Ik heb ze toen zover gekregen dat ik de jongen 1 week bij mij in de klas mocht nemen om ze te laten zien dat deze jongen echt wel in staat is om het alfabet te leren en te leren tellen tot 20 enzovoort. Deze jongen zit nu nog steeds in de 'normale' klas. Wanneer het zover is dat de Induna, een soort burgemeester, met het idee van zo'n creche akkoord gaat en er geld kan komen van de overheid, kan African Impact beginnen met het opbouwen van deze creche en hebben ze gevraagd of ik weer terug kan komen om hiermee te helpen, wat ik natuurlijk erg graag zou willen.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.