Mijn ervaring met Millennium doel 2: alle kinderen naar school in Tondo

Na gisteren ben ik eindelijk klaar met mijn examens! Hoewel ze veel stress opleverden, was ik toch erg blij dat ik examens kan doen, want dat is lang niet overal zo.

Tijdens mijn verblijf in de Filipijnen werkte ik onder andere in een weeshuis. De leidster van het huis vertelde over een van de meisjes die daar woonde. Het was een heel slim meisje en het weeshuis betaalde haar schoolgeld. Helaas heeft ze haar examens de eerste keer niet gehaald. Dat kan gebeuren, maar helaas slaagde ze de tweede keer weer niet. En tot hun grote verbazing ging het de derde keer ook mis. Ze begrepen niet wat er aan de hand was, want het meisje was ontzettend slim en ze had de lesstof dus al 3 keer behandeld.

Uiteindelijk slaagde ze de vierde keer. Pas toen vertelde het meisje aan de leidster dat dit de eerste keer was dat ze een potloodje kreeg om de antwoorden in te vullen! De drie voorafgaande keren wist zij de antwoorden wel, maar heeft zij ze niet kunnen invullen en durfde niet om een potloodje te vragen.

Een van de Millennium doelen is er voor zorgen dat alle kinderen in de wereld naar school gaan. Een mooi streven. We moeten alleen niet vergeten dat naar school gaan alleen niet genoeg is. Het gaat veel verder, het is ook het voorzien in schoolmateriaal, zoals schriften en potloden. Maar ook het ontwikkelen van het zelfvertrouwen van de kinderen, zodat ze wel durven vragen om dat wat ze nodig hebben. Zo kunnen kinderen daar net als ik hier in Nederland hun examen maken.

Contributions, Comments & Kudos

Voorbeeld account

Hallo,

Als dit inderdaad een voorbeeldaccount is vind ik het prima als jullie mijn berichtje gebruiken.
Maar het is wel netjes om het van te voren even te vragen...

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Johoadmin
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0 2
Selected Categories