Mijn Wereldsupporter School presentatie over Tondo, Manilla

Vorige week heb ik in op school een presentatie gegeven over mijn ervaringen als vrijwilliger op de Filipijnen. In deze presentatie vertelde ik over mijn ervaring als vrijwilliger en het dagelijks leven van leeftijdsgenoten daar. Door te vertellen over hun dagelijks leven hoop ik mijn studiegenoten te laten zien wat armoede in het dagelijks leven betekent. Ik hoop dat klasgenoten dankzij mijn presentatie enthousiast worden voor vrijwilligerswerk of wat geld willen doneren aan het project waar ik mij voor heb ingezet.

In mijn presentatie heb ik de volgende onderwerpen behandeld:

Korte inleiding over het vrijwilligersproject
Ik begon mijn presentatie met een korte uitleg van het project in de achterstandswijk Tondo in Manilla, waar ik heb gewerkt. Ik gebruikte hierbij mijn eigen foto's en een filmpje dat ik had gemaakt.

Het leven van een leeftijdsgenoot in Manilla
Om mijn klasgenoten een goed beeld te geven van wat armoede betekent heb ik het leven van onze leeftijdsgenoten in de achterstandswijk Tondo beschreven. Ik liet foto's zien van hun leven en vertelde wat ik samen met hun heb gedaan.

De Millennium Doelen
Vervolgens legde ik uit dat mijn vrijwilligerswerk bijdraagt aan de Millennium doelen. Ik heb de 8 Millennium doelen laten zien in mijn powerpoint presentatie en vertelt aan welke van de 8 doelen mijn project bijdraagt. Sommige klasgenoten kenden de Millennium doelen al. Anderen hadden er nog nooit van gehoord.

Wat is een Wereldsupporter?
Ik heb uitgelegd dat ik een Wereldsupporter ben en dat ik door mijn ervaringen na thuiskomst in Nederland te delen met mijn klasgenoten, familie en vrienden ik een toelage kan verdienen.

Wat heb ik geleerd en ga ik doen met mijn ervaring?
Tot slot heb ik verteld wat ik zelf heb geleerd van deze periode als vrijwilliger en hoe ik vanuit Nederland kan blijven helpen. Ik heb mijn klasgenoten gevraagd of zij misschien een klein bedragje wilde doneren aan mijn project en aangeraden om ook een tijdje vrijwilligerswerk te gaan doen in Tondo, Manilla.

Ik raad alle Wereldsupporters aan op school te vertellen over je ervaringen.Je bereikt er veel mensen mee en er zijn altijd klasgenoten die heel erg geïnteresseerd zijn om ook als vrijwilliger of op een andere manier te helpen!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.