Eerste wedstrijden gespeeld

Hallo daar!
Het is hier nu 10uur 's avonds en ik zit lekker buiten aan een tafeltje te bloggen met een heel voldaan gevoel. Mijn projectje 'Campo Naranja' (de definitieve naam is zonder 'de' ) is een groot succes aan het worden. De hele week bleven mensen aan me vragen wanneer er weer gevoetbald ging worden en bleven mensen zeggen dat we toch wel echt goed moesten gaan klussen zaterdag. Ik vond het vrij spannend of er veel mensen zouden komen, op zaterdagochtend om 7uur 's ochtends (dat hadden ze zelf verzonnen). Maar toen ik van de hoofd zandweg afsloeg in een klein zij-zandweggetje toen kreeg ik al heel wat groeten naar mijn hoofd geslingerd. Met zn alle kwamen ze achter me aan,w waardoor even later het hele veld vol stond met ong. 60 mensen, allemaal met de manchette in de hand. Toen het hakken, maaien en zwaaien met manchettes was opgestart, ben ik de wapening voor het eerste doel gaan maken. Om 1 uur was iedereen er wel een beetje klaar mee, dus zijn we een potje gaan ballen op het veld dat er echt al behoorlijk aardig bij lag (nu zo'n 30m bij 60m). Dat was leuk, maar vanochtend was echt overweldigend. Blijkbaar had het woord zich snel verspreid over de vorderingen van Campo Naranja. Toen ik aan kwam stond het hele terein vol met mensen. Zeker 150 mensen, ook uit andere wijken, waren er om te voetballen, te spelen en te kijken. En het werden er steeds meer gedurende de dag, met een max. van ik denk 200. Echt zo bizar vet! En er werd ook goed gevoetbald:) Als ik niet aan het spelen was kwamen voortdurend mensen naar me toe om te vertellen hoe blij iedereen was, om te vragen wanneer de volgende wedstrijd begon of om gewoon een kletsje te maken. Omdat er ook zoveel kleine kinderen waren wil ik na de goals een speeltuintje gaan neerzetten. Van een andere wijk was iemand met de motor, dus ik had zoiets 'prima, als jij mijn voetbalveld gebruikt, dan mag ik vast wel even jou motor gebruiken..' En zo heb ik zowaar vandaag mijn eerste meters op de motor gereden. Wow das gaaf!
Op de bouw gaat het verder ook helemaal prima. Taco heeft deze week een stoep gestort voor de lokalen die af zijn. Dat ziet er heel strak uit. Verder is de educatie ploeg naar El Naranjal (dat jungledorp) om trainingen te geven. Dus het is lekker rustig in huis.
Het is gewoon nog maar 4 weekjes hier in Puerto, gek hoor! Het vliegt voorbij, als de muggen die nu om mijn hoofd cirkelen ;-)

Lieve mensen tot volgende week. Ik duik na een vol weekend lekker mn nest in.

Johan
PS voor de Ringnalda's, ik ben mega trots op onze Ridder! Bedankt voor het gezellige Skypie.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of JohanSchonebaum
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.